Podeli vest

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da poslanici Srpske napredne stranke nisu dali kvorum na sednici Skupštine Beograda kako bi dobili još vremena za moguće dogovore.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ARHIVA

“Konstitutivna sednica Skupštine Beograda u ponedeljak je započeta, jer da nije, probili bismo zakonski rok koji je bio do 21. februara, što bi značilo da se odmah ide na nove izbore. Poslanici SNS-a nisu dali kvorum da bismo dobili još desetak dana i kako bismo omogućili da dodjemo eventualno do neke i legalne i legitimne većine”, rekao je Šapić za TV Insajder.

On je dodao da naprednjaci još nisu razgovrali sa Branimirom Nestorovićem, ali da jesu sa Aleksandrom Jerkovićem iz grupe građana “Nema nazad, iza je Srbija”.

Prema njegovim rečima, Jerković je bio spreman da uđe u ozbiljnije razgovore oko formiranja većine, ali je dodao da ti razgovori nisu završeni.

“Jerković se javio kada smo uputili otvoreni poziv”, naveo je Šapić, istakavši da nije bilo nikakvih pokušaja kupovine glasova, kao i da su nesuglasice unutar te grupe počele mnogo pre izbora.

Komentarišući nove podele unutar liste “Mi – glas iz naroda” i napuštanje te grupacije od strane Branislava Nestorovića i Aleksandra Pavića, Šapić je rekao da je za SNS legitimni predstavnik Branislav Nestorović i da će sa njim razgovarati do kraja.

Dodao je da će nove beogradske izbore, ako ih bude, biti teško spojiti sa lokalnim u junu ili julu.

“Ne mogu protiv zakona – rokovi su zakonski”, naglasio je Šapić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: