Podeli vest

Član Predsedništva SNS Aleksandar Šapić rekao je danas da je sprečavanje sprovođenja izbornih procesa ozbiljno krivično delo i da se ne može više dozvoljavati opoziciji da krše zakon, zato što se od tog momenta ulazi u potencijalnu anarhiju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

“Mislim da je urađeno i više nego što se moglo. I svaki put se gledalo da se izađe u susret, da se bude tolerantan. I svaki put je to protumačeno kao slabost. A ne kao želja da se nađe neki kompromis”, izjavio je Šapić u izjavi medijima nakon sednice Predsedništva SNS.

On je to rekao odgovarajući na pitanje novinara kakve su bile reakcije Predsedništva na njegov ranije iznet stav, da je dosta bilo popuštanja opoziciji.

Naveo je da je sprečavanje sprovođenja izbornih procesa ozbiljno krivično delo i podsetio je da je i ranije govorio predsedniku Aleksandru Vučiću da će se poslednji put izviniti Beograđanima, pre par meseci kada je, kako je naveo, 15 ili 20 ljudi zaustavilo ceo grad pred praznike.

“Ja sam rekao, ja ću se izviniti Beograđanima još ovoga puta i više neću. Zato što mislim da je ovo prešlo sve granice. Sve je u redu, i politička borba. Postoji način, postoji zakon. I kad protestujete, postoji zakon, kako se protestuje, sve je zakonski regulisano. Ali da neko maltretira, da tolika manjina maltretira većinu, ja iza toga više ne mogu da stanem. Jer smo neretko i sami kršili zakon tako što smo dozvoljavali njima da krše zakon”, rekao je Šapić.

Naveo je da je i predsednik Vučić poručio da zakon više niko neće kršiti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: