Podeli vest

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas radove na rekonstrukciji i proširenju Ulice braće Puhalović u Surčinu. Tom prilikom, najavio je izgradnju sve većeg broja kružnih tokova umesto raskrsnica sa semaforima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

“Razgovarali smo o tome gde možemo sledeće godine da ubacimo kružne tokove, jer su oni budućnost protoka saobraćaja. To je standard koji svuda u Evropi već odavno funkcioniše, naročito u zonama gde nema potrebe za velikom signalizacijom, poput Surčina, Lazarevca, Obrenovca, ali i delovima Čukarice i Zvezdare”, izjavio je Šapić.

Kako je rekao, očekuje da će se Surčin u budućnosti spojiti sa Novim Beogradom i da nije siguran da će tada moći da se tretira kao rubna opština. Prema njegovoj oceni, prednost Surčina bi i tada bila što će i dalje moći da zadrži, u najvećem delu, mirniji način života.

“Mislim da Surčin jeste najperspektivnija beogradska opština u svakom pogledu, što se tiče budućeg razvoja, infrastrukture i ostalog. Mi se sada do budućeg Nacionalnog stadiona i budućeg Sajma spremamo da provučemo veliku infrastrukturu. To će raditi naša gradska građevinska direkcija – vodovod, instalacije, sve što je neophodno, tako da će i od toga imati koristi oni ljudi koji ovde žive”, rekao je Šapić.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša kazao je da mu je drago da je Šapić posetio Surčin, jer to znači da se dobre stvari dešavaju.

“U Surčinu se dosta toga gradi. Ovo gde proširujemo ulicu je čak jedno od manjih gradilišta. Ulica braće Puhalović je, obzirom na opterećenje, skroz bila propala i morali smo da menjamo podlogu. Molim naše sugrađane za razumevanje dok se radovi ne privedu kraju”, izjavio je Šuša.

Predsednik opštine je rekao da, kada se otvori petlja u Jakovu, što očekuje do kraja godine, uslediće značajno rasterećenje saobraćaja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: