Podeli vest

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić ugostio je danas u Beogradu u Starom dvoru učenike i nastavnike iz Francuske koji borave u poseti Beogradu u okviru ERAZMUS+ projekta, kao, a koji su iskazali želju da ga upoznaju, kao nekadašnjeg vaterpolistu i osvajača mnogobrojnih medalja, kao i učenike beogradske škole “Mitraljeta”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ BEOINFO

Šapić je rekao da mu je zadovoljstvo što je sa decom koja nose našu budućnost, kao i da bi mu bilo veliko zadovoljstvo ako bi mogao savetom ili iskustvom da učini deci boravak u Srbiji lepšim.
“Želim vam lep boravak da uživate, da sklopite prijateljstva, da stvarno iz naše zemlje i grada kući odnsete najlepše uspomene. Moja je privilegije što sam bio gradonačelnik nekim budućim sportskim šampionima. Biću ponosan kada ostarim, da se pohvalim što sam bio vaš gradonačelnik ili predsednik opštine”, rekao je Šapić.


OŠ “Svetislav Golubović Mitraljeta” učestvuje u ERAZMUS+ Projektu “Let live the Olimpyc dream together 2022-2024”, a partneri na projektu su učenici i nastavnici iz pet evropskih škola – Španije, Italije, Mađarske, Danske i Francuske.
Cilj projekta je upoznavanje učenika sa istorijom i vrednostima olimpijskog pokreta, olimpijskim sportovima, kao i tradicionalnim igrama u partnerskim zemljama, a sve u susret Olimpijskim igrama u Parizu ove godine.


U okviru projekta je i ova poseta učenika i nastavnika iz Francuske, koji borave u Beogradu i OŠ “Svetislav Golubović Mitraljeta” od 17. do 23. februara.
U poseti su učenici uzrasta 13 i 14 godina, 11 učenika i tri nastavnika, kao i ekipa francuske televizije TV France 3.


Na prijemu kod gradonačelnika pridružilo se 14 učenika “Mitraljete” i tri nastavnika, kao i direktor škole.
Učenici i nastavnici iz Francuske su i sami poželeli da upoznaju gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, jer je učestvovao na OI i osvajač je mnogobrojnih medalja, kako bih od njega čuli više o njegovom iskustvu sa OI, uzbuđenjima koje utakmice donose, stresnim situacijama, kako je na OI doživljavao najvažnije utakmice i kako se pripremao.


Tokom boravka u Beogradu, učenici iz Francuske imali su priliku da se oprobaju u različitim sportovima, posetili su staro jezgro Zemuna- kulu Gardoš, Muzej FK Crvena Zvezda, Olimpijski komitet Srbije, Hram Svetog Save,
Upoznali su se i sa fleg fudbalom, sportom koji će biti uvršten na OI u Los Anđelesu 2028, gledali vaterpolo trening, imali olimpiski čas “Razgovor sa šampionima”, a gost je bila naša zlatna paraolimpijkaTanja Gragić.


Nakon susreta sa gradonačelnikom, u planu je obilazak sobe trofeja Novaka Đokovića i obilazak Kalemegdanske tvrđave, a u petak poslednjeg dana boravka na programu je odbojka.


Zahvaljujući projektu ERAZUMS, učenici škole iz Batajnice su tokom poslednjih godinu dana boravili u Španiji, Italiji i Danskoj, upoznajući ne samo sportove i tradicionalne igre ovih država, već i njihovu zemlju, istoriju znamenitosti, kulturno i sportsko nasleđe.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: