Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će od od danas svi učenici beogradskih srednjih škola sa prebivalištem na teritoriji Grada Beograda moći odmah da preuzmu svoje kartice za besplatno korišćenje javnog prevoza.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šapić
FOTO TANJUG/ BEOINFO/ARHIVA

Potrebno je da srednjoškolci odu do bilo koje od beogradskih opština i na šalteru Grada Beograda prilože đačku knjižicu, a uz nju i zdravstvenu knjižicu ili ličnu kartu ako su punoletni, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

“Procedura je jednostavna, traje nekoliko minuta, srednjoškolci se uz priložena dokumenta slikaju u opštini, na licu mesta. Kada jednom izvade besplatnu personalizovanu karticu za prevoz, ona im automatski važi do kraja srednje škole”, rekao je Šapić.

Gradonačelnik je podsetio da do sada srednjoškolci nikada nisu imali priliku da se voze besplatno i da je po prvi put Beograd uveo besplatne kartice za prevoz za sve učenike srednjih škola.

Šapić je rekao da se nada da će srednjoškolcima kartice olakšati korišćenje javnog prevoza i bar malo rasteretiti kućni budžet njihovim roditeljima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: