Podeli vest

Beograd je, kaže, za njega najlepši grad ali i najgostoprimljiviji na svetu, te smatra da svi koji vole svoj grad, treba da daju doprinos a Beograd će, kaže, da im vrati.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šapić
FOTO TANJUG/ INFO SLUZBA SNS/ARHIVA

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da misli da lokal patriotizam, voleti svoju zemlju, opštinu i narod nije ništa ružno i istakao da će raditi na tome da to probudi u građanima prestonice.

Beograd je, kaže, za njega najlepši grad ali i najgostoprimljiviji na svetu, te smatra da svi koji vole svoj grad, treba da daju doprinos a Beograd će, kaže, da im vrati.

“Učiniću sve da mi koji ga danas vodimo, stvorimo uslove da sutra, bude uspešniji. Paralelno ulazimo u izgradnju dve linije metroa što treba da bude gotovo u roku od deset godina. To će suštinski da promeni saobraćajnu infrastrukturu i kvalitet življenja u Beogradu a siguran sam i naviku da kolima ne idemo svuda”, rekao je Šapić gostujući na televiziji Studio B.

Ukazao je da su najveći zagađivači individualna ložišta i automobili.

“Godišnje se registruje 30 do 50 hiljada novih automobila. Sa građanima razgovaram o stvarima onako kako jeste, iako to možda nije ono što oni žele da čuju, ali svoju funkciju doživljavam tako da grad treba da spremim za sledeća pokoljenja. Mislim da na kraju kada imate takav pristup možete probleme istinski da rešite a ne deklarativno. Jedino pravo rešenje problema je sistemsko”, naveo je gradonačelnik, saopštio je Beoinfo.

Ideja mu je, kaže, da napravi “pravu beogradsku karticu” kako bi svaki građanin imao velike privilegije jer živi u Gradu Beogradu.

“Prosečna porodica, sa bakama i dekama, može da ima na godišnjem nivou i do par hiljada evra benefita. Zahvaljujući toj kartici, građani bi mogli da koriste različite besplatne programe…”, rekao je Šapić i kao primer naveo učenje engleskog jezika ili treniranje nekog sporta.

Posebna pažnja je, istakao je, treba da bude posvećena sportskim terenima, igralištima i parkovima.

“Takođe, želim posebno da se posvetim i temi koja se tiče bezbednosti u školama. Tamo gde naša deca provode najviše vremena roditelji moraju da budu mirni i spokojni da im se tamo neće ništa desiti”, objasnio je gradonočalenik.

“Vizija je osnov svega ali bez velikog rada ostaje samo na papiru, fotografiji. Bez dobrog tima to je nemoguće ostvariti, a moj tim čine ljudi sa velikim iskustvom u rukovođenju opštinom, komunalnim preduzećem i javnim prevozom, a tim čine i gradski sekretari a svi zajedno moram da radimo na istom cilju a to je napredak našeg grada”, naveo je.

Kada je u pitanju komunikacija sa građanima on je najavio da će se uvesti samo jedan broj telefona na koji će građani dobijati informacije koje ih interesuju i to već od septembra ali i da će biti organizovana konferencija za medije jednom u desetak dana sa temama od važnosti za život građana.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: