Podeli vest

Šapić je istakao da uvek može da razgovara o grafitima u Beogradu i komunalnom redu, ali da moli javnost da u te stvari ne meša Haški tribunal i njegove presude.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šapić
FOTO TANJUG/ BEOINFO/ARHIVA

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je povodom saopštenja Inicijative mladih za ljudska prava u Srbiji, koja je zatražila uklanjanje murala sa likom Ratka Mladića na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića, da ne zna da li je Mladić tokom rata počinio ratne zločine, ali da zna da je branio srpski narod u Bosni i Hercegovini.

On je istakao da uvek može da razgovara o grafitima u Beogradu i komunalnom redu, ali da moli javnost da u te stvari ne meša Haški tribunal i njegove presude.

“U tom slučaju ste na pogrešnoj adresi i moraćete da sačekate nekog drugog gradonačelnika da dođe na moje mesto i ispunjava vam te vrste ”haških” želja”, poručio je Šapić, saopšteno je iz Sekretarijata za informisanje grada Beograda.

Šapić je naglasio da je Haški tribunal za njega izgubio kredibilitet kada je oslobodio hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, bivšeg ratnog komandanta Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i nekadašnjeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja, mnogo ranije nego što je osudio Ratka Mladića.

“Ne znam ko je šta radio tokom rata u Bosni, jer tamo nisam bio. Ono što znam, jeste da je Ratko Mladić branio srpski narod i verovatno da nije bilo njega, Srbi iz Bosne bi završili slično Srbima iz Hrvatske – bili bi ubijani i na kraju proterani sa svojih ognjišta. Da li je on u toku rata počinio ratne zločine, ja zaista ne znam”, rekao je Šapić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: