Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je rekonstruisanu Višnjičku ulicu i rekao da se nastavljaju radovi ka Bogosloviji, kako bi se i u tom delu proširila ulica za po još jednu traku, čime će se dodatno uticati na smanjenje gužvi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ŠAPIĆ
FOTO TANJUG/ BEOINFO/ SLUŽBA ZA INFORMISANJE GRADA BEOGRADA/ARHIVA

On je dodao da očekuje da ti radovi budu završeni do novembra.

“Preko dva kilometra smo uradili ovde, odmah smo nastavili radove dalje. Očekujemo da ih završimo u toku jeseni, do novembra ka Bogosloviji i tu ćemo dobiti dve nezavisne trake, od Vukovog spomenika, to jest Bulevara kralja Aleksandra do Rospi Ćuprije”, rekao je Šapić.

Ističe da je veoma ponosan što su ovde završeni radovi na proširenju i da je ovo bila jedna od najkompleksnijih saobraćajnica, jer veliki broj vozila ovde prolazi. “Izvesti radove, a pritom da se ne ugrozi svakodnevni život građana bilo je teško. Hvala Beograđanima na strpljenju, jer je bilo nekoliko puta stvaranje čepova zbog radova”, rekao je gradonačelnik. Šapić je rekao da je ovo dobar “ogledan primer” kako će se raditi u drugim delovima grada na proširenju ulica, gde je to moguće.

“Radimo Bulevar Zorana Đinđića i druge beogradske bulevare, gde možemo da širimo. Posle Nove godine krećemo i Drajzerovu ulicu da radimo. Radićemo u Bulevar Patrijarha Pavla, da proširimo maksmialno kapacitete. Od septembra do sada uradili smo preko 100 ulica od Omladinskih brigada, Mileševske, Maksima Gorkog, Francuske i mnoge druge”, naveo je Šapić. Direktorka Elektromreže Srbije Jelena Matejić rekla je da je na ovoj deonici urađena i potpuna rekonstrukcija elektromreže.

“Povod okupljanja je realizacija možda najvažnijeg elektroprenosnog sistema Srbije. Radi se o investiciji u Beogradu o završetku kablovskog voda koji povezuje trafo-stanicu Beograd 1 sa trofo-stanicom Beograd 6. Ovo je jedan izuzetno složen projekat”, kazala je ona i dodala da je urađeno mnogo važnih projekata u prethodnoj deceniji. Istakla je da je ovo jedan od najsloženijih projekata u smislu pouzdanosti i sigurnosti, jer se radi o dalekovodu koji je zamenio dotrajali kablovski vod izgrađen još 1969. godine.

“On napaja uži centar grada i širu centralnu gradsku zonu, kao što su Dorćol, Savski venac, na njemu je toplana ‘Dorćol’, dve bolnice i Narodna Skupšina. Prolazio je od Karaburme do izuzetno naseljenih mesta koja imaju zahtevnost u smislu saobraćaja. Radi se o dužini 4,35 kilometara. Prva faza rena je od 2021. do 2022. godine, a druga ove godine. Time su okončani radovi sve do trafo-stanice Beograd 6, gde se prolazilo od Karabrume do Hilandarse”, osnila je Matejić.

Šapić:Trudimo se da vodimo politiku pri odlukama o poskupljenju usluga

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da je šest odsto, koliko je planirano da Beogradske elektrane povećaju cenu grejanja, minimalno povećanje u odnosu na poskupljenja u protekle dve godine.

Šapić je, odgovarajući na pitanje Tanjuga o povećanju cena grejanja, rekao da se gledala socijalna politika građana pri donošenju jednog ovakvog predloga. On je istakao da je prema Beogradskim elektranama povećana cena gasa za 11 odsto pre godinu i po i da je rat u Ukrajini uticao na cenu rasta energenata.

“Mislim da je šest odsto zaista minimalno. Obratite pažnju koliko su cene usluga porasle u prethodne dve godine. Trudili smo se da maksimalno vodimo računa o socijalnoj politici. Mislimo da je šest odsto stvarno minimalno, jer mora da se puni budžet. Jer kako da ga punimo, a isti koji zameraju povećanje cena, posle pitaju zašto nije napunjen budžet”, kazao je gradonačelnik.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: