Podeli vest

Na sastanku gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića i muftije Jusufspahića zajednički zaključak je da Beograd najbolji primer tolerancije i uvažavanja

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šapić
FOTO TANJUG/ BEOINFO/

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić razgovarao je danas sa muftijom beogradskim Mustafom Jusufspahićem, a u razgovoru je konstatovano da je islamska zajednica važan deo istorije i kulture glavnog grada.

Takođe, saglasili su se i da je Beograd, kao multikonfesionalan grad najbolji primer tolerancije i uvažavanja svih njegovih stanovnika, bez obzira na veru i naciju.

Na sastanku u Starom dvoru, Šapić je istakao da će glavni grad i u budućnosti biti primer dobrih odnosa i naglasio da će Beograd napredovati samo ako i dalj bude kosmopolitski grad, u kome ima mesta za sve koji ga osećaju svojim i žele da svojom kulturom doprinesu da on bude grad koji pripada svima.

U razgovoru je, takođe, istaknuto da je Grad Beograd otvoren za rešavanje svih pitanja sa Islamskom zajednicom, u duhu tolerancije i uz poštovanje obostranog interesa, saopšteno je iz Gradske uprave.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: