Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je iznošenjem odbrane okrivljenih počelo ponovljeno suđenje Darku Šariću i njegovim saradnicima, koji se terete za pranje novca, za koji se veruje da je stečen krijumčarenjem kokaina.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sud
Foto: Pixabay

Šarić je ostao pri svojim odbranama koje je iznosio tokom prethodnih suđenja, negirajući optužbe.

On je reko da je sudskim vestačenjem utvrđeno da je sav njegov novac došao iz legalnh tokova, navodeći da je osuđen za nešto što nije bio ni optužen, odnosno za kupovinu firme “Štampa”.

Šarić je rekao da je sudskim veštačenjem utvrđeno i da je 19 miliona njegovog novca legalno uloženo u nekretnine, kao i da je sve plaćao gotovinom.

Kako je naveo, 2003. godine je prijavio svoje nekretnine i redovno plaćao porez državi.

Drugooptuženi Nebojša Jestrović je takođe ostao pri ranijim odbranama, nakon čega je zamolio sudiju da pročita njegovu žalbu upućenu Apelacioniom sudu, u kojoj je detaljno objasnio sve.

Andrija Krlović je zamolio sudsko veće da učini ono što je Apelacioni sud naložio kada je vratio sudu da ponovi suđenje, dodajući da nikad nije posumnjao u legalnost Šarićevog novca.

Krlović je istakao da optuznicom nije obuhvaćena prodaja štamparije, dok je u presudi pomenuta i štamparija.

Optuženi Marinko Vučetić i Predrag Milosavljević su se kratko izjasnili da ostaju pri svojim ranijim iskazima.

Postupajući sudija je sve optužene pitao da li su imali opšta saznanja o krivičnom delu pranje novca, pre same optužbe.

Sledeći je odbranu izneo advokat Radovan Štrbac, koji je nakon upozorenja sudije da ponavlja odbranu koju već imaju u spisima,

rekao da članovi veća nisu bili od samog početka u ovom postupku, zbog čega mora da ih upozna sa najvažnjim tezama odbrane.

Nakon toga je kratko negirao krivicu i Stevica Kostić, navodeći da sud treba da ceni izjave Šarića, koji je rekao da mu nikada nije dao novac.

Nastavak suđenje zakazan je za 21.decembar.

Sudsko veće je na samom početku suđenja odredilo pritvor optuženom Bojanu Stanojkoviću i naložilo raspisivanje još jedne poternice za njim, uključujući i međunarodnu, jer je u bekstvu.

Sud je doneo rešenje da se Stanojkoviću sudi u odsustvu.

Za Stanojkovićem je raspisana poternica 19. aprila, pet dana nakon što je Šarić ponovo uhapšen zbog sumnje da je organizovao drugu kriminlanu grupu.

Stanojković je obuhvaćen i novom optužnicom koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo protiv Darka Šarića i još 14 pripadnika njegove nove organizovane kriminalne grupe, kojom se terete za oružje, izazivanje opšte opasnosti, zloupotrebu službenog položaja i planiranje teškog ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Šariću i ostalima u postupku za pranje novca suđenje se ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je 4. avgusta ukinuo prvostepenu presudu kojom je Šarić bio osuđen na devet godina zatvora.

Pored Šarića, presuda je ukinuta i ostalim osuđenima u ovom postupku, dok je sud potvrdio deo presude u oslobađajućem delu u odnosu na Dubravku Štrbac i Nemanju Krstajića.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: