Podeli vest

U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu danas je saslušan otac jednog od ubijenih u masakru u okolini Mladenovca, za koje se sumnjiči U.B. (21).

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sud
Foto: Pixabay

Pored njega saslušan je i otac ranjenog mladića u tom masakru, a oni su ispitani u svojstvu svedoka-oštećenih, saznaje Tanjug.

Za sutra i prekosutra su takođe zakazana saslušanja svedoka-oštećenih. Prethodne nedelje je u tom tužilaštvu je saslušano oko 20 svedoka, među kojima su bili taksista i žena koju je U.B. kako se sumnja oteo i pretio im bombom.

U.B. je kako se sumnja vozaču taksija pretio bombom tražeći od njega da ga odveze do mesta u okolini Kragujevca gde je kasnije uhapšen.

Ispitana su tri svedoka, u čijem pravcu je U.B. takođe ispalio hice, ali ih nije povredio, zbog čega su oni dobili status svedoka oštećenog.

Takođe, u prethodne nedelje je ispitana žena koja se nalazila u taksiju kada je U.B. pretio bombom, zbog čega ga je ona slagala da je trudna, kako bi spasla svoj život.

Oštećenih u ovom postupku ima mnogo s obzirom na broj ubijenih i povređenih, a među oštećenima je i osoba čiji je auto U.B. tokom bekstva uzeo, kao i porodice ubijenih.

U.B. se sumnjiči da je 4. maja na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatske puške ubio osam, a pokušao da ubije 12 osoba, saopštilo je ranije Više javno tužilaštvo u Smederevu koje vodi istragu u ovom slučaju. Nakon ubistva sumnja se da je U.B. došao do naplatne rampe “Mali Požarevac” pretio taksisti i putnici taksija, bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gde je i uhapšen.

U.B. se stavlja na teret krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen.

Nekoliko dana kasnije uhapšen je njegov otac R.B. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Prilikom pretresa objekata koje koristi R.B. policija je pronašla nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.

On se takođe nalazi u pritvoru kao i ujak osumnjičenog U.B, G.G. koji se takođe sumnjiči za krivična dela neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekplozivnih materija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: