Podeli vest

Saudijski specijalizovani krivični sud osudio je Nuru bint Said al Katani zbog korišćenja društvenih medija za “kršenje javnog reda”, preneo je Rojters.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sud
Foto: Shutterstock

Sud u Saudijskoj Arabiji osudio je jednu ženu na 45 godina zatvora zbog “korišćenja interneta za kidanje društvenog tkiva”, saopštila je danas grupa za ljudska prava DAWN sa sedištem u Vašingtonu.

Saudijski specijalizovani krivični sud osudio je Nuru bint Said al Katani zbog korišćenja društvenih medija za “kršenje javnog reda”, navodi se u sudskim dokumentima u koje je imala uvid grupa DAWN, preneo je Rojters.

Vest o višedecenijskoj kazni na koju je osuđena dolazi nekoliko nedelja nakon što je Salma al Šehab, 34-godišnja studentkinja doktorskih studija na Univerzitetu Lids, osuđena na 34 godine zatvora zbog retvitovanja i snimanja poruka saudijskih disidenata na društvenim mrežama.

Al Šehab, koja je i majka dvoje dece, osuđena na 34 godine zatvora nakon što se za praznike vratila kući u Saudijsku Arabiju

Najnoviji slučajevi usledili su nakon što je američki predsednik Džozef Bajden izrazio zabrinutost za ljudska prava u Saudijskoj Arabiji, tokom sastanka sa saudijskim prestolonaslednikom, princom Mohamedom bin Salmanom u julu, podseća Rojters.

SAD su prošle nedelje saopštile da su saudijskim vlastima prenele “značajnu zabrinutost” zbog presude izrečene Salmi al Šehab.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: