Podeli vest

Projekat Neom u Saudijskoj Arabiji postaje sve neobičniji: najnoviji projekat je Treiam, 450 metara dugačak most u kome se nalazi hotel.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Pixabay

Ne zaustavlja se na Neomu: megaprojekat Saudijske Arabije oseća se kao da svake nedelje dodaje spektakularnije građevinske projekte. Prvobitno je najavljeno deset regiona, ali sada ih ima 13 – i čini se da se ne nazire kraj: postojaće još jedna struktura oko deset kilometara severno od Linije.

Veza između arhitekture i prirode

Ove nedelje Neom Treiam je predstavio: Region će se sastojati od hotela sa 250 soba koji se nalazi unutar 450 metara dugog mosta sa beskonačnim bazenom na krovu. Dizajnirao ga je Mark Foster Gage Architects, koji je takođe odgovoran za najnoviji dodatak portfoliju, Elanan.

Prema arhitektonskoj firmi, most je izabran da gostima pruži drugačiji pogled na okolni pejzaž. „Treiam je luksuzni hotel koji lebdi iznad pejzaža i ima za cilj da ponudi novi pogled na interakciju arhitekture i prirode“, rekao je osnivač Mark Foster Gage.

Stakleni podovi i bazen od 450 metara

250 soba u hotelu imaće staklene podove i plafone kako bi gosti mogli da vide što više prirode. “Ne bi trebalo da uživate samo u pogledu na more u sobi. Sobe takođe imaju staklene plafone, koji omogućavaju jedan od najneverovatnijih pogleda na zvezde”, objašnjava Foster Gejdž arhitektonskom časopisu Dezeen.

Kao da to nije dovoljno spektakularno, na krovu mosta biće terasa sa beskonačnim bazenom koji se proteže na čitavih 450 metara hotela. Iako ovaj dizajn takođe izgleda kao grozni san, nekoliko drugih projekata je već u izgradnji i čini se da su zaista sprovedeni.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

Trenutno nema novih vesti iz ove rubrike

POGLEDAJTE JOŠ: