Podeli vest

U obraćanju putem video veze izaslanik Ujedinjenih nacija (UN) za Bliski istok Tor Venesland naglasio je da će nastavak neprijateljstava imati “poražavajuće” posledice.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SAVET BEZBEDNOSTI
Foto: Shutterstock ilustracija

Savet bezbednosti UN održao je u ponedeljak hitan sastanak, kako bi razmotrio situaciju u pojasu Gaze, a nekoliko članica je izrazilo zabrinutost zbog krhkog primirja između Izraela i palestinskog Islamskog džihada, posle trodnevnih izraelskih vazdušnih napada na tu teritoriju, prenosi Al DŽazira.

U obraćanju putem video veze na početku sastanka, izaslanik Ujedinjenih nacija (UN) za Bliski istok Tor Venesland naglasio je da će nastavak neprijateljstava imati “poražavajuće” posledice.

„Primirje je krhko. Svako obnavljanje neprijateljstava imaće samo razorne posledice po Palestince i Izraelce i učiniće da bilo kakav politički napredak u ključnim pitanjima bude nedostižan”, poručio je mirovni izaslanik UN.

Ruski ambasador Vasilij Nebenzja naglasio je da je Savet “duboko zabrinut ovakvim razvojem događaja, koji bi mogao dovesti do obnove potpunog vojnog sukoba i daljeg pogoršanja ionako teške humanitarne situacije u Gazi”, navodi Al DŽazira.

Izrael je u petak pokrenuo snažno bombardovanje položaja Islamskog džihada u Gazi, a palestinski militanti su odgovorili ispaljivanjem više od hiljadu raketa u znak odmazde, prema izraelskoj vojsci.

Primirje sklopljeno uz posredovanje Egipta u nedelju, okončalo je najgori sukob u Gazi od 11-dnevnog rata prošle godine,u kojem su poginule 44 osobe, uključujući 15 dece, a stotine ih je ranjeno u ovoj enklavi po podacima ministarstva zdravlja Gaze.

Obe strane su zadržale pravo odgovora ako dođe do kršenja dogovorenog prekida vatre, navodi Al DŽazira.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: