Podeli vest

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija sastao se danas da razgovara o situaciji u Ukrajini nakon što su Ukrajina i njene pristalice zatražile hitan sastanak kako bi se pozabavili vazdušnim udarima Rusije, posle današnjih najvećih napada Moskve od početka rata.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

ukrajina eu
Foto: Shutterstock


Nakon što je sastanak počeo nekoliko članica SB UN, uključujući SAD, Francusku i Veliku Britaniju, osudilo je napade na Ukrajinu, preneo je Rojters.

“Napadi su bili očajan i uzaludan pokušaj Rusije da povrati zamah u ratu sa Ukrajinom. Neće uspeti”, rekla je britanska ambasadorka pri UN Barbara Vudvord.

Prema rečima ukrajinskih zvaničnika, u ruskim udarima širom Ukrajine danas je ubijen 31 civil i ranjeno više od 160.

Predstavnik SAD u UN: Putin želi da uništi Ukrajinu, mora da bude zaustavljen

Predstavnik SAD pri Ujedinjenim nacijama Džon Keli izjavio je da je jutrošnji ruski napad na Ukrajinu pokazao da je cilj ruskog predsednika Vladimira Putina ostao nepromenjen.
“On želi da uništi Ukrajinu i potčini njen narod. Mora da bude zaustavljen. Tražimo da svi članovi Saveta bezbednosti osude ove užasne napade na gradove i civilnu infrastrukturu širom Ukrajine”, rekao je Keli na hitnoj sednici SB UN o situaciji u Ukrajini.


Dodao je da je Putin, umesto mira, izabrao da “ovaj praznični period obeleži napadom bez presedana protiv druge članice Ujedinjenih nacija”.
“Međunarodna zajednica mora da nastavi da podržava Ukrajinu i da zahteva od Rusije da obustavi svoju agresiju i momentalno povuče svoje trupe sa ukrajinske teritorije”, istakao je Keli.
On je naglasio da će Sjedinjene Američke Države nastaviti da podržavaju Ukrajinu i njen narod.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ