Podeli vest

Možete misliti šta želite o Danu zaljubljenih, ali ne možete prigovoriti dobrim romantičnim filmovima. Ova remek-dela stvaraju romantičnu atmosferu – ispred televizije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs


Ne zaboravi me (2004)

Film o bolu prošle ljubavi. Klementina (Kejt Vinslet) prolazi kroz novu proceduru da zauvek izbriše Džoela (Džim Keri) iz svog sećanja. Džoel želi da uradi isto, ali tokom tretmana u mislima proživljava njihovo zajedničko vreme i odjednom više nije siguran da li zapravo želi da zaboravi ljubav svog života. Originalni naslov „Večno sunce besprekornog uma“ je stih iz pesme Aleksandra Poupa. Film je 2005. osvojio Oskara za najbolji originalni scenario.


Dan zaljubljenih (2010)

Zvezde poput Džulije Roberts, En Hatavej, Patrika Dempsija, Eštona Kučera i Džesike Albe okupljaju se u ovoj romantičnoj komediji. Film govori o nekoliko pojedinačnih priča koje se dešavaju na Dan zaljubljenih i koje su na neki način povezane jedna sa drugom. Film pun konfuzije, razočaranja, ali i strasti, humora i ljubavi.


Momcima koje sam ranije volela (2018)

„Osećanja leptira, dobro se osećate, poznato, romantično“ je način na koji servis za striming Netflik opisuje tinejdžersku dramu. Introvertna studentica Lara Džin (Lana Kondor) svoje neuzvraćene zaljubljenosti obrađuje u ljubavnim pismima koja nikada ne šalje – sve dok njena mlađa sestra tajno ne uradi to umesto nje. Od ovog trenutka vlada haos dok petorica primalaca pokušavaju da se suprotstave Lari. 


Portret mlade žene u plamenu (2019)

U 18. veku, slikarka Marijana (Noemie Merlant) bi trebalo da naslika venčani portret plemkinje – u tajnosti, jer se mlada dama Eloiz (Adel Henel) žestoko protivi braku. Dve žene se zbližavaju na udaljenom ostrvu u Bretanji. Ovaj francuski igrani film Celine Sciamma priča gorko-slatku priču o nemoguće ljubavi. Film daje osvežavajući ženstven pogled na žene u romantičnom kontekstu.


Ona (2013)

Teodor (Hoakin Feniks) profesionalno piše pisma. Dok u svakodnevnom profesionalnom životu senzibilno pronalazi prave reči za svakog primaoca, u privatnom životu vlada tišina. Nakon završetka dugogodišnje veze, Teodor se oseća usamljeno. Odlučuje da instalira novi operativni sistem sa veštačkom inteligencijom i počinje da govori glasom Samante (Skarlet Johanson). Samanta ne samo da može da prati uputstva, već ima i emocije. Teodor polako razvija osećanja prema Samanti, ali može li takva ljubav da postoji?


Kerol (2015)

Njujork 1950-ih: Tereza ​​Belivet (Runi Mara) radi kao prodavačica i sanja da napreduje u životu. Njena bogata klijentica Kerol Erd (Kejt Blančet) želi da napusti muža i dobije isključivo starateljstvo nad njihovim detetom. Dve žene se zaljubljuju. Ali Kerolin muž ne odustaje tako lako. Da li Kerol mora da bira između svog deteta i ljubavnika?


Moonstruck (1987)

Loreta Kastorini (Šer), njujorška računovođa, zaljubljuje se u brata čoveka za koga bi trebalo da se uda. Roni (Nikolas Kejdž) zavodi Loretu tokom bratovog putovanja u inostranstvo. Ova komedija iz 80-ih ima nežan, ali duhovit pogled na italijansko-američku porodicu koja se bori sa složenošću ljubavi i braka u svakoj generaciji.


Praznik u Rimu (1953)

Odri Hepbern igra dosadnu princezu En, koja beži iz svoje palate u državnu posetu Rimu. Pokupi je američki reporter Džo Bredli (Gregori Pek), koji je vodi u svoj stan. Zajedno sa njim i njegovim prijateljem, fotografom Irvingom Radovičem (Edi Albert), En provodi dan upoznavajući slobode Rima. Između Džoa i princeze počinje da se razvija romansa. Hoće li njih dvoje moći da se spoje uprkos različitim životima?


The shop around the corner (1940)

U Budimpešti 1930-ih, skromni Alfred Kralik (Ernst Lubtiš) i lepa Klara Novak (Margaret Sulavan) vode uzbudljivu i obećavajuću prepisku, a da se nikada nisu sreli. Nesvesno, njih dvoje su angažovani u istoj prodavnici poklona, a njihov rad dovodi do čestih svađa. Ipak, njih dvoje se nalaze prijateljski licem u lice. Odjednom počinju da shvataju šta su jedno drugom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ