Da sam bio na mestu selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija vratio bih kući kapitena reprezentacije Dušana Tadića posle izjava po završetku meča sa Engleskom na Evropskom prvenstvu, izjavio je predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Dejan Savićević.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Tanjug/AP Photo/Andreea Alexandru

Tadić nije bio starter na meču prvog kola grupe C na EP protiv Engleske (0:1), a u igru je ušao u 61. minutu.

On je posle meča izjavio da je trebalo da počne ovu utakmicu, pošto smatra da je najbolji igrač u selekciji Srbije. Tadić se kasnije izvinio selektoru i saigračima zbog ove izjave. Srbija je završila takmičenje na EP na poslednjem mestu na tabeli grupe C sa samo dva boda.

“Ne znam zašto se Tadić ljutio ako je Piksi rekao da će da ga stavi drugu utakmicu da počne, da je potreban svež. Da u 36. godini da izjavu gde kaže da je najbolji i da je najspremniji… Ja sam završio karijeru sa 35 godina i znam kakav sam bio kada sam završavao karijeru i nikad to ne bih izjavio. Sa 25 godina da, sa 35 godina bih ćutao i bio bih srećan da budem u krugu reprezentacije”, rekao je Savićević u podkastu “Spotlajt”.

“Piksi je pogrešio što mu se nije zahvalio pred ovo EP. Oborio je sve te rekorde koje je ganjao i trebalo je da obori. Mislim da je trebalo da mu se zahvali, a posle već kad ga je poveo i rekao mu da će igrati drugu utakmicu od početka, da to izjavi ja bih ga lagano vratio kući u Beograd. To bi mu bio moj odgovor”, dodao je Savićević.

On je potom otkrio šta je rekao Stojkoviću posle meča dve selekcije u Podgorici u kvalifikacijama za EP. “Ja sam Piksiju govorio posle naše utakmice u Podgorici da razmisli da mu se zahvali i da nađe drugo rešenje. Tadić je bio najslabiji na terenu. Da nije ušao Vlahović i da mi nismo imali peh da li je bio faul ili nije bio faul, Crna Gora ne bi izgubila tu utakmicu”, istakao je predsednik FSCG.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: