Podeli vest

Lilit drži ključ za razumevanje nekih od vaših najdubljih želja i pobuda. Bez obzira da li verujete u astrologiju ili ne, vredi upoznati ovu zagonetnu figuru i sve ono što ona predstavlja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Godišnji horoskop
Foto: Shutterstock

Lilit je figura u mesopotamskoj i jevrejskoj mitologiji, okarakterisana kao buntovni demon koji je odbio da se potčini Adamu. Iz tog razloga je prognana iz Rajskog vrta.

U umetnosti je počela da se pojavljuje 1800-tih. Bilo da je predstavljena kao fatalna žena ili kao simbol osnaživanja, Lilit ostaje jedna od najintrigantnijih i najkontroverznijih figura u mitologiji.

Šta je Lilit u astrologiji: kako se manifestuje

Nakon što smo zagrebali površinu Lilitine istorije, vreme je da shvatimo kako se ovaj termin povezao sa astrološkim svetom.

U astrologiji, Lilit je tačka duž orbitalne putanje Meseca koja je najudaljenija od Zemlje. U svojoj srži, Lilit predstavlja naše iskonske porive i nesvesne želje. To je povezano sa našom osnovnom seksualnom prirodom i primarnim instinktima.

Bez obzira na to kako se manifestuje u životu pojedinca, Lilit govori o snazi strasti i kreativnosti i podseća nas da prihvatimo svoju unutrašnju divlju stranu

Kako izračunati svoj Lilit

Da biste izračunali svoj znak Lilit, moraćete da odredite njegovu poziciju u natalnoj karti. Ovo se može uraditi na ovom linku

Uz malo istraživanja, možda ćete otkriti da Lilit drži ključ za razumevanje nekih od vaših najdubljih želja i pobuda. Bez obzira da li verujete u astrologiju ili ne, vredi upoznati ovu zagonetnu figuru i sve ono što ona predstavlja.

Lilit u Ovnu

Lilit u Ovnu voli dobru borbu. Sa ovim položajem, vaša Lilit vas može ohrabriti da budete nezavisni i pretvorite svoj bes u akciju, jer ona ne želi ništa drugo nego da dominira vašim neprijateljima. Važno je da imate izlaz za svoje emocije, a fizička aktivnost je posebno korisna. Možete postati nemirni u ljubavi i da imate veoma visok seksualni nagon.

Lilit u Biku

U Biku, Lilit je prizemljena, senzualna i nešto mekša. Ljudi sa ovim položajem vole i cene dodir, ukus, miris i zvuk u umetnosti zavođenja. Budući da je Bik zaokupljen bezbednošću, ovaj položaj može dovesti do anksioznosti kada se osećate izvan svoje zone udobnosti. Budite svesni i tendencije da se preterate ili predugo ostajete u situacijama koje vam više ne prijaju pa brže izlazite iz toga.

Lilit u Blizancima

Poput Blizanaca, oni sa Lilit u ovom zanku žele da iskuse sve. Radoznali ste, ali takođe imate veoma oštar jezik, što neće svi ceniti. Vaše najveće oružje je vaš um i znate kako da ga koristite. Vi ste odličan komunikator, pisac ili govornik, ali imate tendenciju da budete ili previše strastveni ili previše hladni. Imate sklonost da brzo isključite ljude iz svog života i prekinete sve, to plaši druge.

Lilit u Raku

Rak se već smatra majčinskim, ženskim znakom, tako da sa Lilit ovde, zaista oličavate žensku moć. Možete igrati ulogu zavodnice, ili zavodnika, kao i negovatelja, ali budite oprezni sklonosti ka preteranom davanju ili potrebi da budete nekom ne usluzi. To će vam iscrpiti energiju. Vežbajte zdrave granice i da se ne opterećujete u slamate zarad tuđe udobnosti.

Lilit u Lavu

Sa Lilit u Lavu, verovatno ste prilično privlačni – i možda to znate. Ovaj položaj zenit, ili najviša tačka, za Lilit daje vam zadivljujuće prisustvo. Samouvereni ste, iako možete postati preterano opsednuti traženjem potvrde od strane drugih, pa pazite na to.Dobar izgled može zadržati vaše odnose na površinskom nivou, i preporučuju da se naterate da kopate dublje sa svojim ljubavnim interesima.

Lilit u Devici

Ako imate Lilit u Devici, velike su šanse da znate šta želite i kako da to dobijete. Kod vas je sve u razlučivanju, ali pazite da ne odete predaleko. Perfekcionizam može biti štetan, posebno kada ga projektujete na svoje romantične interese (i sebe). Vi ste prikladni za posao u modi, s vaša najveća zamka su problemi kontrole i preterani standardi.

Lilit u Vagi

Lilit u Vagi je znak želje za ravnotežom ali za prevlašću. Koliko god želite da budete savršen partner, takođe želite da ostanete verni sebi. Fokusirajte se na sopstveni identitet i izbegavate da se izgubite u partnerstvu. Takođe ne gledajte na vaše odnose kroz ružičaste naočare.

Lilit u Škorpiji

Lilit u Škorpiji jednak je energiji i misteriji. Na kraju krajeva, Škorpija je povezana sa svim mračnim i misterioznim stvarima, uključujući seks i smrt. Tamo je velika Lilit energija, tako da se Lilit u Škorpiji oseća kao kod kuće, a ona ovim položajem pojačava vašu zavodljivu i psihičku stranu. Ovu energiju koristite mudro, jer možete izazvati uništenje ako niste pažljivi.

Lilit u Strelcu

Lilit u Strelcu može dovesti do određenog stepena hedonizma bez kajanja. Strelac generalno voli da iskusi stvari, a sa Lilit u ovom znaku, možete biti skloni da preterate bez ograničenja. Ovo može imati negativan uticaj na vaše zdravlje, tako da je izbegavanje prekomernosti dobra ideja. Budete strpljivi kada stvari postanu “dosadne” i razmislite pre nego što progovorite.

Lilit u Jarcu

Jarac voli dostignuća i status, a sa Lilit u ovom znaku, uspećete da postignete te nove visine. Imajte na umu da vas opseda moć, pa čak i da vas privlače „uspešni“ ljudi, a da ne vidite ko su oni zaista. Verovatno imate fantazije o moćnom paru – ali je bolje da profesionalne poslove držite van spavaće sobe.

Lilit u Vodoliji

Lilit u Vodoliji je prava buntovnica. Vi ste stara duša sa vizionarskim duhom koja voli da radi stvari na vaš način. Nema ništa loše u tome što ste sami, naravno, ali ponekad se možete osećati kao autsajder. Sloboda ima cenu, na kraju krajeva, ali to ne mora biti loša stvar. Kada ste osnaženi, osećate se kao kod kuće bilo gde i svuda i privlačite jedinstvene ljude i odnose.

Lilit u Ribama

Sa Lilit u Ribama, izgubljeni ste u sopstvenom svetu snova (tokom dana i noći). Uživate u svom svetu mašte više nego u stvarnosti, zahvaljujući vašoj bujnoj mašti. Zbog toga, pobrinite se da vidite ljude onakvima kakvi jesu, a ne da na njih projektujete fantaziju. Možete biti posebno osetljivi na supstance i skloni zavisnosti, ali prakse uzemljenja mogu da vas drže usredsređene, a možda čak imate i isceliteljske darove.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: