Podeli vest

Šef Amazona Endi Džesi poručio je zaposlenima ove kompanije da se vrate radu iz kancelarije ili da potraže posao na drugom mestu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

amazon
Foto:Tanjug/AP Photo/Steven Senne, File

Kako prenosi Biznis insajder, Džesi je na internom sastanku Amazona rekao zaposlenima da moraju da rade iz kancelarije bar tri puta nedeljno. On je zaobišao pitanja nekih učesnika sastanka koji su se interesovali kako se došlo do te odluke.

“Prošlo je vreme politike neslaganja i izvršavanja”, istakao je Džesi, dodavši da nije u redu da neki zaposleni rade bar tri dana iz kancelarije, dok drugi odbijaju da to učine.

Politika neslaganja i izvršavanja (disagree and commit) je menadžerska praksa u Amazonu po kojoj su zaposleni u obavezi da osporavaju predloge kada se sa njima ne slažu, ali su istovremeno moraju da ih u potpunosti izvršavaju kada je doneta odluka.

Amazon polako zaoštrava retoriku prema onima koji ne žele da se povinuju politici povrataka u kancelariju bar tri puta nedeljno.

Kako je Insajder ranije preneo, kompanija je prošlog meseca uvela meru prema kojoj će svaki zaposleni koji se ne pridržava rada u kancelariji bar tri puta sedmično biti primoran na “dobrovoljnu otkaz”.

Amazon je prethodno odbacio peticiju protiv politike povratka u kancelariju koju je potpisalo oko 30.000 zaposlenih ove firme.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: