Podeli vest

Šef kabineta predsednice privremenih prištinskih institucija Bljerim Velja saopštio je, da Aleksandar Vučić nastoji da “blokira” lokalne izbore u četiri opštine severa Kosova.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

priština
Foto: Shutterstock

Šef kabineta predsednice privremenih prištinskih institucija Bljerim Velja saopštio je, nakon sastanka predsednika Srbije sa predstavnicima Srba sa KiM, da Aleksandar Vučić nastoji da “blokira” lokalne izbore u četiri opštine severa Kosova, raspisane za 23. april.

Velja, takođe, tvrdi da predsednik Srbije “nastavlja da zloupotrebljava Srpsku listu za podsticanje napetosti na Kosovu”. “Deluje protiv člana 1 sporazuma sa Kosovom o priznavanju registarskih tablica ‘RKS’.

Podnosi nezakonit zahtev za uklanjanje Kosovske policije sa severa Kosova.

Nastoji da blokira izbore 23. aprila”, napisao je Velja na Tviteru.

Predsednik Vučić je, nakon sastanka sa Srbima sa KiM, izneo pet ključnih zaključaka – zahtev da EU hitno reaguje povodom kršenja sporazma o tablicama, da se bezuslovno i hitno formira Zajednica srpskih opština, da se specijalne jedinice kosovske policije povuku sa severa KiM, da se izbori na severu KiM održe tek nakon formiranja ZSO i, kao peti zaključak, da će Republika Srbija preduzeti sve zakonite političke ekonomske i druge mere kako bi osigurala zaštitu života i osnovnih ljudskih i političkih prava Srba na KiM.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ