Podeli vest

Ši Amping šef kineske delegacije koja učestvuje na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, rekao je da se nada da će turizam postati okosnica učvršćivanja prijateljstva za sva vremena i jačanja saradnje Srbije i Kine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sajam
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

“Dolazimo sa lepom željom, a to je da turizam u svetu bude kao proleće u cvatu. Dozvolite mi da u ime kineske delegacije najiskrenije čestitam otvaranje Međunardonog sajma i da se od srca zahvalim predsedniku Aleksandru Vučiću i ambasadi Kine u srbiji na snažnoj pomoći i pruženoj podršci našoj delegaciji”, rekao je Ši na otvaranju Sajma. On je istakao da su Kina i Srbija prijatelji od poverenja, dodajući da to prijateljstvo ima dugu istoriju.

“Odnosi naše dve zemlje koji su izdržali test istorije su poslednjih godina pod strateškim vođstvom dvojice lidera država i vođeni inicijativom “Pojas i put” pokazuju snažan zamah razvoja sa konkretnim projektima, plodonosne saradnje i ojačanom kulturnom razmenom”, rekao je Ši.

Istakao je da Beogradski sajam turizma, kao najveći sajam u jugostičnoj Evropi, igra važnu ulogu pokretača za oporavak i razvoj svetske turističke industrije.

Poručio je da se Kina kao zemlja partner na Međunarodnom sajmu dobro pripremila za manifestaciju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

PANTER U BARSELONI

Američki košarkaš Kevin Panter potpisao je jednogodišnji ugovor sa Barselonom, saopštio je danas katalonski klub.