Podeli vest

Šefovi diplomatija EU će u Luksemburgu održati sastanak na kojem će biti reči i o situaciji na Kosovu i Metohiji posle događaja u Banjskoj i najnovije posete diplomatskih izaslanika EU i SAD Beogradu i Prištini, najavili su u sedištu Evropske unije u Briselu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Evropska unija
Foto: Shutterstock

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj i izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak izvestiće ministre o razgovorima obavljenim tokom vikenda u Beogradu i Prištini, rekao je neimenovani zvaničnik u Briselu, kako prenosi RTS.

Prema njegovim rečima, na sastanku u Luksemburgu neće biti konkretnog predloga mera, ali “posle nasilja na severu Kosova sve opcije su na stolu”.

“Stav visokog predstavnika Borelja je jasan – posle nasilja dve strane moraju da se vrate dijalogu po okriljem EU”, izjavio je zvaničnik EU.

Ministri spoljnih poslova će u ponedeljak u Luksemburgu pre svega raspravljati o situaciji na Bliskom istoku, u Nagorno-Karabahu i o ratu u Ukrajini i odnosima sa Kinom i zemljama Centralne Azije

Situacija na Kosovu i Metohiji biće jedna od tema samita lidera Evropske unije 26. i 27. oktobra, na kojem bi trebalo da budu usvojeni i zaključci o dijalogu Beograda i Prištine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SUTRA JE SPASOVDAN

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici sutra slave praznik Vaznesenja Gospodnjeg, Spasovdan, kojim se obeležava 40. dan nakon Vaskrsa kada…