Podeli vest

Virusolog je naglasio da oni koji treba da se boje bolesti i razgovaraju sa lekarima su oni koji su malena subpoplulacija muškaraca koji imaju homoseksulane sklonosti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

majmunkse boginje
Foto: Shutterstock ilustracija

Virusolog Milanko Šekler ponovio je danas da majmunskih boginja treba da se plaše muskarci homoseksulane orjentacije i naglasio da bi bilo odgovorno da u medijima nema inforamcija o toj bolesti.

“Važno je držati se činjenica, a to je da se bolest teško prenosi, nema mrtvih, lekova ima, ima puno podataka da vakcina za boginje, obične, u slučaju majmunskih boginja može da se da prvog dana simptoma i drastično slabi kliničku sliku”, rekao je Šekler za Tanjug i naglasio da se u slučaju te bolesti vakcina daje i u terapijske svrhe.

Kaže i da je važno to što se zna da se bolest neće pretvoriti u pandemiju.

“Smrtnost od majmunskih boginja je jako mala, praktično niko nije umro. Ima jedna smrt pod istragom koja treba da pokaže da li je čovek umro od majmunskih boginja ili ne”, rekao je Šekler i dodao da govori o evropskom kontinentu, a da je situacija u Africi malo drugačija i ide i do 10 odsto.

Naglasio je da oni koji treba da se boje bolesti i razgovaraju sa lekarima su oni koji su malena subpoplulacija muškaraca koji imaju homoseksulane sklonosti.

Oni su najugroženiji i o zdravlju treba da razgovaraju sa lekarom kako bi im objasnio preventivne mere.

“Fakat koji niko ne može da negira, mnogi su pokušavali da bi napravili cirkus da traže rodnu ravnopravsnost. Muškarci homoseksulane orjentacije su mnogo ugroženij, fakat je da je jako malo obolelih žena, i muskaraca koji nemaju homoseksualne sklonosti”, rekao je Šekler.

Ljudi, kako je naveo moraju da se ponašaju shodno vaspitanju i obrazovanju i informacijama koje će, ako su ugroženi, dobijati od lekara.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: