Predstava “Bogojavljanska noć” reditelja Ivana Vanje Alača otvoriće sutra (20:00) 11. “Šekspir festival” u Čortanovcima, najavili su organizatori.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: TANJUG/DUŠAN OBRENOV

“Bogojavljenka noć” je nastala u saradnji festivala, Pozorišta mladih i Akademije umetnosti Novi Sad, u okviru novog festivalskog programa “Moj prvi Šekspir”, koji mladim autorima omogućava prvi susret sa Šekspirovim delom na profesionalan način.

“Poveravanjem ovakvog zadatka mladoj autorskoj i glumačkoj ekipi projekta ‘Moj prvi Šekspir’ osetio sam veliku zahvalnost i odgovornost da svojom mladošću, energijom i brzinom pokažemo pre svega koliko je Šekspir i dan danas ‘mlad'”, naveo je Alač.

Kako je najavljeno, do 7. jula publici će se na glavnoj festivalskoj sceni, u autentičnom ambijentu čortanovačke rezidencije “Vila Stanković” predstaviti pozorišta iz Velike Britanije, Italije i Srbije.

Drugog festivalskog dana publiku će dočekati londonski Flut (Flute Theatre) teatar, čijih će sedam izvođača odigrati sve likove u komadu sa muzikom “San letnje noći”.

“Romeo i Julija: Poslednji sati“ je energična plesna predstava koju će 6. jula izvesti Imperfekt densers kompani (ImPerfect Dancers Company), a “kroz pokret i muziku istražuju najsuptilnije emocije Šekspirovog čuvenog dela”.

Letnje izdanje Šekspir festivala zatvoriće komad “Hamlet Double Bill”, itallijanske trupe La Ribalta teatro, kao dvojezični italijanski i engleski spoj komedije i tragedije između likova grobara i glumaca Šeksiprovog Hamleta.

Reditelji Nikita Milivojević i Boris Liješević su selektori “Šekspir festivala”, koji je član Evropske mreže Šekspir festival i dobitnik priznanja Pokrajinske vlade “Najbolje iz Vojvodine 2022 – 2024“.

Kako je najavljeno, deo programa “Šekspir festivala” planiran je na jesen u Srpskom narodnom pozorištu, sa novim partnerom – INFANT festivalom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: