Podeli vest

Ministar Selaković je naglasio da je naša zemlja veoma zainteresovana za unapređenje ekonomske saradnje sa SAD

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

selaković
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/ BRANKO LAZIĆ

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas sa ambasadorom SAD Kristoferom Hilom i tom prilikom istakao da je Srbija čvrsto opredeljena za što sadržajniju komunikaciju s američkom administracijom i izgradnju postojanog partnerstva sa SAD.

Selaković je naglasio da je naša zemlja veoma zainteresovana za unapređenje ekonomske saradnje sa SAD, ujedno pozdravivši prisustvo brojnih američkih kompanija u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar je rekao da očuvanje stabilnosti u regionu i unapređenje dobrosusedske i uzajamno korisne saradnje jeste temelj i nepromenjivo polazište naše spoljne politike, konstatujući da je podrška SAD regionalnim inicijativama od velikog značaja.

Selaković je naveo da u odnosima sa svim zemljama regiona nastojimo da težište stavimo na razvoj ekonomske saradnje, posebno izdvojivši inicijativu „Otvoreni Balkan“ kao uspešan primer.

Na sastanku je bilo reči i o nedavnoj poseti pomoćnice američkog državnog sekretara Karen Donfrid, situaciji u regionu i dijalogu Beograda i Prištine.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: