Podeli vest

Na neuobičajenom međustranačkom glasanju upućen je poziv Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu da ispita Putinovu odluku o napadu na Ukrajini, prenosi BBC

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

putin s
Foto: Shutterstock

Američki Senat jednoglasno je usvojio rezoluciju kojom se ruski predsednik Vladimir Putin osuđuje kao ratni zločinac i osuđuje se ruska akcija u Ukrajini.

U tekstu rezolucije se osuđuje “Ruska Federacija, predsednik Rusije Vladimir Putin, članovi ruske delegacije u Savetu bezbednosti, Oružane snage Rusije i ruski vojni komandanti zbog počinjenih flagrantnih akata agresije i drugih zverstava koja dostižu nivo zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina protiv naroda Ukrajine i drugih”, prenosi ruska agencija TAS S.

Na neuobičajenom međustranačkom glasanju upućen je poziv Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu da ispita Putinovu odluku o napadu na Ukrajini, prenosi BBC.

Lider demokratske većine u Senatu Čak Šumer je, uoči glasanja, izjavio da Putin treba da odgovara za “zverstva počinjena u Ukrajini”.

Republikanski senator Lindzi Grejem, kreator ovog zakona, poručio je da će sa britanskim saveznicima i drugima raditi na stvaranju interne službe koja će otkriti javnosti koje su to ruske vojne jedinice angažovane u ratnim zločinima, kao i imena njihovih komandanata.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI:

đoković

ÐOKOVIĆ UBEDLJIV PROTIV TIJAFOA, EVROPA VODI 6:4

Podeli vest
<a class="heateor_sss_facebook" href="https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fbilten.rs%2Fdokovic-ubedljiv-protiv-tijafoa-evropa-vodi-54%2F" title="Facebook" rel="nofollow…
slovenija norveška

PREOKRET SLOVENACA ZA POBEDU PROTIV NORVEŠKE

Podeli vest
<a class="heateor_sss_facebook" href="https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fbilten.rs%2Fpreokret-slovenaca-za-pobedu-protiv-norveske%2F" title="Facebook" rel="nofollow…