Podeli vest

Direktor nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA Aleksandar Seničić kaže da žalbi na turističke agencije i ističe da se putnici prvo žale medijima

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Putovanje
Foto: Shutterstock

Trenutno ima 300 žalbi putnika na turističke agencije što je minoran broj u odnosu na oko 600.000 ljudi koji su uplatili, letovali i treba da letuju, rekao je danas direktor nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA Aleksandar Seničić.

“Govorimo o promilima žalbi. To je minoran broj. To se u drugim branšama događa ali mediji ne forsiraju. Nama je problem što se forsiraju priče u medijima bez da se provere okolnosti”, rekao je on za Pink.

Pozvao je putnike da iskoriste mehanizam koji postoji, obrate se prvo predstavnicima agencija, pa agencijama, zatim turističkim inspektorima, a ne da odmah idu u medije.

Upozorio je da u slučaju iznošenja neistina, što ugrožava ugled turističke agencije, i smanjuje joj zaradu, mogu biti tuženi.

“Moramo da se štitimo od neosnovanih žalbi koje se prvo vide u medijima. Uvek smo tu da pojasnimo u medijima, nikada nismo branili neke koji su radili van zakona, za to moraju da odgovaraju”, rekao je on.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: