Podeli vest

Granični prelaz Evzoni je danas zatvoren zbog štrajka grčkih carinskih službenika, izjavio je direktor Jute Aleksandar Seničić i dodao da će prema najavama taj prelaz ostati zatvoren do sutra u ponoć.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

stop
Foto: Pixabay

Seničić je rekao za Tanjug da je informacije o tome da je zatvoren granični prelaz Evzoni dobio od kolege koji se nalazio na graničnom prelazu i da su mu oni rekli da je reč o štrajku koji je ranije najavila carinska služba Grčke.

Prema tim informacijama, zatvoren je granični prelaz Evzoni, dok su drugi manji prelazi u funkciji.

“Dobio sam informaciju da će granični prelaz ostati zatvoren danas i sutra”, rekao je Seničić.

On je dodao da je pisao predstavnicima grčke ambasade u Beogradu i da još uvek nije dobio zvanično saopštenje.

Seničić:Grčki carinici na prelazu Evzoni u štrajku do četvrtka

Granični prelaz Evzoni je danas zatvoren zbog štrajka grčkih carinskih službenika, koji bi trebalo da traje do četvrtka u 6 sati ujutro, izjavio je danas direktor Jute Aleksandar Seničić, koji je tu informaciju dobio iz grčke nacionalne turističke organizacije.

Prema tim najavama, kako je Seničić preneo za Tanjug, na prelazu Evzoni radiće policija i turistički autobusi i automobili će verovatno moći da prođu, uz čekanje od najviše sat vremena.

Kako je ranije navela makedonska informativna agencija MIA, prema podacima koje je dobila iz ambasade Grčke u Skoplju putnički saobraćaj će tokom štrajka od 48 sati, biti periodično omogućen, ali se putnicima savetuje da izbegavaju odlazak preko granice tokom perioda štrajka, dok će vozila hitne pomoći moći da prolaze nesmetano.

Teretni saobraćaj na graničnim prelazima Bogorodica – Evzoni, Dojran – Dojrani i Medžitlija – Niki biće potpuno obustavljen, osim za kvarljivu robu, od ponedeljka u ponoć do srede do 23:59, u okviru dvodnevnog štrajka grčke carine, saopštila je Uprava carina Severne Makedonije, prenosi MIA. .

Kako grčki mediji navode, carinici danas i sutra stupaju u 48-časovni štrajk protestujući zbog promena koje promoviše uprava javnih prihoda, a za koje tvrde da se uglavnom odnose na područne carinarnice, koje su u opasnosti od smanjenja broja zaposlenih i zatvaranja.

Carinici reaguju na promene i veliki obim posla koji imaju na graničnim prelazima sa Albanijom i Severnom Makedonijom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: