Podeli vest

Predstavnici Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS), predvođeni poslanikom Aleksandrom Jovanovićem Ćutom, prekinuli su danas u Beogradu održavanje Međunarodne konferencije o mineralnim resursima u Srbiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug

Konferencija o mineralnim resursima je počela u 9.30 u Metropolu, u organizaciji TGI Group International, a predstavnici SEOS, koji su organizovali svoju konferenciju ispred hotela, nisu dozvolili novinarima da uđu.

Zatim su ušli u salu sa medijima i prekinuli panel na kome su učestvovali predstavnici rudarskih kompanija.

Lupali su prethodno na vrata vičući “Rio Tinto marš iz Srbije” i kada su ušli deo učesnika je napustio salu.

Aleksandar Jovanović Ćuta pitao je tom prilikom da li neko od prisutnih razume srpski jezik i poručio im da nisu dobrodošli u Srbiji.

“Došli ste u našu zemlju da rešite naše kuće, da trujete našu zemlju. Treba da znate da ovde niste dobrodošli. Idite u vašu zemlju i tamo trujte”, poručio je on, nakon čega je jedan aktivista ponovio njegove reči na engleskom jeziku.

Zajedno sa aktivistima bio je prisutan i profesor Ratko Ristić, koji je kandidat za gradonačelnika Beograda, na listi Pokreta Dveri i Zavetnika.

Takođe, među okupljenima su bili i akademik Nenad Kostić, Zlatko Kokanović i Ljiljana Bralović…

Nakon što su svi učesnici konferencije napustili salu, predstavnik udruženja “Ne damo Jadar” Zlatko Kokanović pozvao je prisutne da se upute ka Ustavnom sudu, gde je pre tri meseca podneo zahtev za ocenu ustavnosti Zakona o planiranju i izgradnji.

Predstavnici SEOS i aktivisti potom su otišli do Ustavnog suda, gde je Kokanović ponovo predao zahtev i poručio da od toga neće odustati.
Nosili su transparente – Ne damo Jadar, voda je život…


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: