Podeli vest

Šetnjom od Narodne skupštine do zgrade Vlade Republike Srbije u Beogradu je završen protest političkih stranaka “Srbija protiv nasilja”, organizovanom povodom tragedija u Beogradu i Mladenovcu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vlada protest
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Na početku i na kraju skupa, okupljenima se obratila nastavnica Marina Vidojević, aktivistkinja pokreta Kreni promeni, koja je ispred organizatora pročitala zahteve.

Njima se traži zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, smena REM-a, ukidanje pojedinih štampanih medija i tabloida, kao i oduzimanje nacionalnih frekvencija medijima koji promovišu nasilje.

Pored tih zahteva, organizatori traže i smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, ministra prosvete Branka Ružića i direktora BIA Aleksandra Vulina, kao i hitno sazivanje sednice Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Republike Srbije i bezbednosna situacija u zemlji.

Organizatori protesta su naveli da je rok za ispunjenje svih zahteva petak 12. maj.

Skupu “Srbija protiv nasilja” prisustvovali su i predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i potpredsednica Sanda Rašković Ivić, Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd, kao i Aleksandar Jovanović Ćuta, potpredsednik stranke Zajedno.

Osim opozicionih lidera i aktivista, skupu je prisustvovao i glavni i odgovorni urednik “Tabloida” Milovan Brkić, koji je u jednom trenutku pozvao na nasilje. “Izgleda da će mladi klinci morati puškama da reše sudbinu Srbije.

Desiće se to što se desiti mora”, izjavio je Brkić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: