Podeli vest

Protest pod motom “Ultimatum – NE hvala” počeo je ispred zgrade Vlade, odakle će se učesnici uputiti u Ministarstvo pravde, a potom će nastaviti do Skupštine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

protest
Foto: Pixabay

Građani Severne Makedonije sa razvijenim makedonskim zastavama i u majicama na kojima je ispisano “NE”, već sedmi dan protestuju protiv francuskog predloga kojim bi se uklonio veto Bugarske za početak pristupnih pregovora Severne Makedonije sa Evropskom unijom.

Protest pod motom “Ultimatum – NE hvala” počeo je ispred zgrade Vlade, odakle će se učesnici uputiti u Ministarstvo pravde, gde se očekuje da će izneti svoje poruke, a potom će nastaviti do Skupštine.

Odmah nakon protestne šetnje predviđeno je da se okupljenima obrati predsednik VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski.

Na Bulevaru Ilinden još stoji crvenim slovima ispisano “No pasaran”, dok grupa mladih lupa u bubnjeve i uzvikuje ime “Makedonija”, prenela je MIA.

Razvijeni su i transparenti “Sada ćemo mi da pobedimo” i “Stop za bugarizaciju”, dok na najvećem transparentu piše “Sa fašistima ne pregovaramao”.

Protest juče nije održan zbog muslimanskog praznika Kurban bajram, a nije organizovan ni u petak, kada je nezadovoljstvo iskazano blokadom u Skoplju, na bulevaru ispred zgrade Vlade i magistralnim putevima Štip – Veles, Strumica – Radoviš i Pletvar – Prilep. Inicijativa “Ultimatum – NE hvala” pozvala je danas građane na masovni, miran i dostojanstven protest.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: