Predsednik Kine Si Đinping izjavio je da postoje “duboko ukorenjeni problemi” u politici, ideologiji, stilu rada i disciplini kineske vojske,

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

si đinping
si đinping

objavila je danas državna televizija CCTV.

“Ne smeju postojati skrovišta za korumpirane elemente u vojsci”, rekao je Si na vojno-političkoj radnoj konferenciji ove nedelje u severozapadnom gradu Janan.

Prema njegovim rečima, kadrovi na svim nivoima, posebno viši kadrovi, moraju da istupe i imaju hrabrost da ostave po strani svoj prestiž i razotkriju svoje nedostatke.

“Moraju duboko da razmišljaju o sebi… ozbiljno da ispravljaju, rešavaju probleme u osnovi svog razmišljanja”, istakao je Si, preneo je Rojters.

Politički testovi sa kojima se trenutno suočava Narodnooslobodilačka armija (PLA) su “zamršeni i složeni”, a nacionalna situacija, stranačka situacija i vojna situacija “prolaze kroz složene i duboke promene”, rekao je Si u uvodnom govoru vojnim kadrovima.

Si je, takođe, obećao da će “obogatiti alate za kažnjavanje novih vrsta korupcije i skrivene korupcije” i pojačati nadzor nad višim kadrovima.

Predsednik Kine je istakao važnost jačanja političke lojalnosti u vojsci u novoj eri i pružanja čvrste političke garancije za izgradnju jake vojske, prenela je Sinhua.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: