Podeli vest

Peter Sijarto izjavio je da će Mađarska pomoći Srbiji u obezbeđivanju njene južne granice, sa Severnom Makedonijom, od ilegalnih migracija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mađarska
Foto: Pixabay

Ministar inostranih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peter Sijarto izjavio je danas da je prošle godine na mađarsko-srpskoj granici zaustavljeno oko 270.000 ilegalnih migranata i da će Mađarska pomoći Srbiji u obezbeđivanju njene južne granice, sa Severnom Makedonijom, od ilegalnih migracija.

“Možemo da zaključimo da se na južnoj granici Mađarske i Srbi i Mađari susreću sa naoružanim krijumčarima ljudi, koji se ne libe da upotrebe to oružje protiv naših graničara. I zato svim briselskim birokratama koji pokušavaju da prikažu migracije kao pozitivnu pojavu preporučujem da dođu na južnu granicu Mađarske i vide kakvu opasnost znače te naoružane bande za našu granicu i građane”, poručio je Sijarto, na zajedničkoj konferenciji za medije sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Sijarto je zahvalio kolegama iz Srbije i istakao da je Mađarskoj u interesu da se što južnije zautave ilegalni migranti.

“I nije nam u interesu da Srbija postane parkiralište za migrante. Zato hoćemo da pružimo pomoć u obezbeđivanju južne granice Srbije i spremni smo da u tome pomognemo. Zato iščekujemo sledeću rundu trilataralnog sastanaka Srbije, Mađarske i Austrije, da bismo što pre postigli rezultate na zaustaljanju migracija na južnim granicama Srbije”, poručio je Sijarto.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ