Podeli vest

Rat u Ukrajini – 611. dan. Borbe na gotovo svim delovima fronta, najžešće u pravcu Marjinke, saopštio je Kijev. SAD odobrile novi paket vojne pomoći u vrednosti od 150 miliona dolara. Sa druge strane, FSB tvrdi da je sprečio teroristički napad na vojnu kancelariju u Tveru, koji je pripremao agent ukrajinskih specijalnih službi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/ AP Photo/Mykola Tys

SAD odobrile novi paket vojne pomoći Kijevu u vrednosti 150 miliona dolara

SAD su danas odobrile novi paket vojne pomoći Ukrajini u vrednosti od 150 miliona dolara, koji uključuje protivvazdušno i artiljerijsko oružje i opremu, saopštio je Stejt department.

U saopštenju se navodi da je Rusija započela rat sa Ukrajinom i da bi mogla da ga okonča u bilo kojem trenutku povlačenjem svojih snaga, ali da će, dok Moskva to ne učini, SAD i koalicioni partneri nastaviti da pružaju pomoć Kijevu.

SAD su do sada uputile najveću vojnu i finansijsku pomoć Ukrajini, u vrednosti gotovo 44 milijarde dolara, nakon što je Rusija izvršila invaziju krajem februara 2022. godine

Metsola: Ne skrećimo pažnju sa Ukrajine jer bi to Putin želeo

Predsednica Evropskog parlamenta Roberta Metsola izjavila je danas da Evropska unija nastavlja da pomaže Ukrajini u vojnom i finansijskom smislu, te da situacija na Bliskom istoku ne treba da skreće pažnju sa Ukrajine jer je to ono što bi želeo ruski predsednik Vladimir Putin.

Ona je, prilikom dolaska na samit Evropskog saveta u Briselu, rekla da je važno dopustiti isporuku humanitarne pomoći u Pojas Gaze i pozvala na bezuslovno puštanje svih zarobljenika.

”Hamas mora biti zaustavljen”, poručila je Metsola. Govoreći o politici Evropske unije prema migrantima, navela je da će EU naći kompromis kako bi finalizovala svoj migracioni pakt pre kraja mandata ovog saziva Evropskog parlamenta.

Dodala je, međutim, da je ostalo još dosta posla koji treba da se uradi, pogotovo oko povratka migranata u zemlje porekla. ”Poslednjih nekoliko dana nam je pokazalo tu postoje određene rupe”, rekla je Metsola, aludirajući na nedavni teroristički napad u Briselu koji je izveo migrant iz Tunisa.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

saracin

VUČIĆ SUTRA dočekuje SARACINA

-Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u petak, 14. juna sa specijalnim izaslanikom Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom,…