Podeli vest

Projekti koje Srbija i Svetska banka sprovode u našoj zemlji se realizuju zadovoljavajućom brzinom, saradnja na njima je dobra, a svi izazovi se rešavaju u hodu, ocenjeno je na današnjem sastanku potpredsednika Vlade i ministra finansija Siniše Malog i direktora kancelarije Svetske banke u Srbiji Nikole Pontare.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

siniša mali
FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Mali istakao je da je važno da se blagovremeno reaguje kada se naiđe na bilo koje otvoreno pitanje.

“Drago mi je da na ovakvim sastancima možemo da pretresemo sve projekte i utvrdimo šta je potrebno menjati, gde smo sa svim projektima. Efikasnost, dobra komunikacija i saradnja na svakoj fazi svakog projekta su jedini uspešan način realizacije“, rekao je Mali.

On je poseban akcenat stavio na kontrolu implementacije kako bi se pojačali efekti uloženog novca na svakom projektu u svakoj oblasti, odnosno kako bi se najefikasnije pratila primena, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Na današnjem sastanku se razgovaralo o trenutno aktivnih 14 projekata u Srbiji u oblastima građevinarstva, obrazovanja, transporta, upravljanja, finansija, energetike, poljoprivrede, zdravstva, makroekonomije. Pontara je istakao da Svetska banka u Srbiji koristi sve instrumente koji su joj na raspolaganju na globalnom nivou, te da je najbolji način efikasnog upravljanja projektima sumiranje svih izazova na koje se nailazi u njihovoj realizaciji.

“Važno nam je da naš portfolio u Srbiji daje vidljive rezultate i doprinos“, rekao je Pontara. On je naveo da su od posebnog značaja aktivnosti na povećanju stope privatnih investicija, ulaganje u ljudski kapital, veća produktivnost, otvorenost ka međunarodnoj trgovini i globalnim lancima vrednosti, jačanje upravljačkih kapaciteta i veća energetska efikasnost i zelena tranzicija.

Sastanku u Ministarstvu finansija prisustvovali su i predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Ministarstva prosvete, Ministarstva za javna ulaganja, Poreske uprave i Puteva Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ:

NEVREME U SJENICI I TUTINU

Kratkotrajno ali jako nevreme, praćeno vetrom, pljuskovima sa grmljavinom i gradom zahvatilo je oko 15…