Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da su pritisci na Srbiju ogromni, ali da je dijalog rešenje

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

srbija
Foto: Shutterstock

Nemamo drugog izbora sem da nastavimo dijalog, izjavio je sinoć ministar finansija Siniša Mali, komentarišući reagovanje zemalja Kvinte na odluku Prištine da odbije “konstruktivan predlog” o glasanju na izborima i ocenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je izbacivanjem Srba iz institucija na KiM, ubijen Briselski sporazum.

“Samo kroz komunikaciju i dijalog možemo da dođemo do rešenja”, rekao je Mali u emisiji Hit tvit na TV Pink.

On je ocenio da su pritisci na Srbiju ogromni.

“Kome odgovara jaka Srbija? U ovom trenutku najveći broj zemalja iz regiona zove predsednika Vučića i pita da li možemo da im damo ili prodamo malo pšsenice, kukuruza i ulja. Kome je odgovarala jaka Srbija kad smo pre dve godine pomagali svima u regionu, jer smo prvi nabavili sve četiri vakcine protiv korone. Niko od njih nije imao nijednu vakcinu”, rekao je Mali.

Ocenio je da je “destabilizacija na Kosovu uperena ka tome da Srbi sa KiM ne mogu da izađu na izbore jer bi najveći deo glasova išao Vučiću”.

“Cela situacija kada je destabilizacija Kosova u pitanju i kada je destabilizacija regiona u pitanju, ide protiv Srbije”, rekao je Mali.

Kako je naveo, Srbija je najveća zemlja Zapadnog Balkana i dominantna ekonomija.

“Zbog toga što rastemo i što se razvijamo, svi nam zavide. Nije slučajno što se ovo dešava. Zato treba da budemo pametni, oprezni i snalažnjivi i da se borimo za mir i stabilnosti “, rekao je Mali.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: