Podeli vest

Ministar finasija Srbije Siniša Mali obišao je danas porodicu Pašić iz Obrenovca, dobitnike glavne nagrade u Nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”, četvorosobnog stana od 100 kvadrata na Novom Beogradu. On je porodici uručio poklone među kojima je ikona njihove porodične slave i kandilo.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mali
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ARHIVA

“Mislim da je ova nagrada otišla u prave ruke, ova porodica je izuzetno skromna i ja sam lično želeo da im uručim u ruke još nekoliko poklona “, kazao je Mali.

On je poželeo ovoj porodici puno sreće, radosti i uspeha u novom stanu kojim oni, kako je dodao, rešavaju svoje stambeno pitanje jer su do sada živeli kao podstanari.

Ministar je zahvalio i svim ostalim građanima koji su učestvovali u drugom ciklusu nagradne igre “Uzmi račun i pobedi” tokom koje su svake subote od 14. oktobra do 11. novembra u pet izvlačenja dodeljivana po dva stana.

Mali je kazao da je za ovu nagradnu igru poslato ukupno preko 285 milona fiskalnih računa i da preko milion građana ima otvoren nalog preko kojeg šalje račune.

“Na proleće krećemo ponovo sa nagradnom igrom, ali bez obzira na to pozivam građane da nastave da uzimaju fiskalne račune i da je to način da se borimo protiv sive ekonomije”, naglasio je ministar finansija Srbije.

Prema njegovim rečima, od dela poreza koji se sliva u budžet od fiskalnih računa, grade se bolnice, škole, bolnice, vrtići, novi autoputevi, a podižu se i plate i penzije.

“Moja poruka građanima je da nastave da uzimaju fiskalne račune i da gradimo jednu lepšu i uređeniju Srbiju koju ćemo ostaviti našoj deci” , kazao je Mali. Porodica Pašić je u ovoj nagradnoj igri kako su kazali poslala ukupno 138.000 fiskalnih računa.

U proseku se dnevno za nagradnu igru “Uzmi račun i pobedi” slalo oko 804.000 računa, a prosečan iznos po računu je bio 1.046 dinara. Nagradni fond ovog drugog ciklusa igre činilo je 10 stanova u Beogradu, ukupne vrednosti od skoro 1,7 miliona evra.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

FK PARTIZAN POČEO PRIPREME

Fudbaleri Partizana počeli su danas pripreme za novu sezonu, predvođeni novim-starim trenerom Aleksandrom Stanojevićem.

NETANJAHU RASPUSTO RATNI KABINET

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu raspustio je ratni kabinet oformljen 11. oktobra prošle godine radi upravljanjem operacijama protiv militantnih grupa Hamas…