Podeli vest

Prijavljivanje za studentske kartice počeće danas, studenti će ih dobijati besplatno, a kartice će biti i platne i održavanje računa na njima biće besplatno, izjavio je ministar finansija Siniša Mali i pozvao studente da se prijave za dobijanje kartica.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mali
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ARHIVA

“Pravo na karticu imaće i studenti sa državnih i sa privatnih fakulteta, sa Univerziteta u Novom Pazaru kao i u Kosovskoj Mitrovici, ukupno oko 240.000. Studenti će, to već znamo, imati popust na avionske karte kod Er Srbije od 10 odsto, kod Srbijavoza 20 odsto. U pregovorima smo da im obezbedimo i pogodnosti u knjižarama, supermarketima, osiguravajućim kućama, raznim institucijama, kao što smo već obezbedili za penzionere koji imaju Penzionerske kartice”, rekao je Mali u nedelju, gostujući na TV Prva.

Naveo je da se više od milion penzionera prijavilo za karticu, a da oko 700 kompanija obezbeđuje popuste i pogodnosti najstarijima koji imaju ove kartice.

Prema njegovim rečima, studentske kartice su mali znak pažnje prema studentima kojima je svaka pogodnost dobrodošla, kako bi uštedeli.

Mali je najavio da će 30. novembra svim penzionerima biti isplaćena jednokratna pomoć od po 20.000 dinara, a 1. decembra korisnicima novčane socijalne pomoći po 10.000 dinara.

Osvrćući se na kretanje inflacije, rekao je da će ona prema procenama u oktobru iznositi 8,5 odsto, dok se u decembru očekuje oko sedam procenata a sledeće godine četiri do pet procenata.

“Inflacija od 8,5 odsto je i dalje visoka, ali smo očekivali da će se na ovaj nivo spustiti tek u decembru. Njenom padu je u velikoj meri doprinela i akcija “Bolja cena” u okviru koje su snižene cene 36 artikala”, rekao je on.

Ministar Mali je istakao da su državne finansije stabilne i da na računu trenutno ima 500 milijardi dinara.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

orlić

VLADA: Orlić zvanično direktor BIA-e

Vlada Srbije donela je danas na sednici rešenje o postavljenju Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije. Saglasnost da Orlić bude…