Podeli vest

U brojnim opštinama u Velikoj Britaniji danas će se održati ulične zabave, dok će novokrunisani kralj Čarls III prisustvovati koncertu na kojem će pevati Lajonel Riči, Keti Peri i Andrea Bočeli u dvorcu Vindzor, u znak obeležavanja njegovog krunisanja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/Lesley Martin/PA via AP

Čarls i njegova supruga Kamila krunisani su juče u Vestminsterskoj opatiji, što je bila najveća ceremonija u Velikoj Britaniji u prethodnih 70 godina.

Njih dvoje se nisu pojavljivali u javnosti otkako su pozdravljali publiku sa balkona Bakingemske palate posle krunisanja, ali članovi kraljevske porodice će biti danas ponovo pred publikom. Kraljev mlađi brat princ Edvard, njegova sestra princeza Ana i princeza Beatris, princeza Jevgenija, ćerka drugog Čarlsovog brata Endrjua, prisustvovaće “big lanč” događajima i biti deo 50.000 uličnih žurki koje se održavaju širom zemlje.

Premijer Britanije Riši Sunak će takođe biti jedan od domaćina ručka povodom krunisanja, a gosti će mu biti ukrajinske porodice i grupe mladih.

Kasnije, Čarls i Kamila, i još neki uticajniji članovi kraljevske porodice će se priključiti događaju na kojem će biti 20.000 ljudi, a ugostiće i goste “koncerta krunisanja” u Vindzoru, u palati na zapadu Londona.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: