Podeli vest

Ja se nalazim u Rudaru, gde je veliki broj vozila blokirao magistralni put. Dosta je naroda, koji je odlučan da se suprotstavi jednostranim potezima Prištine, rekao je Rakić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SRPSKA LISTA
Foto: Srpska lista logo

Predsednik Srpske liste Goran Rakić preneo je večeras da je situacija na severu Kosova i Metohije napeta, i da svakog trenutka može da eskalira, da je narod uplašen, i da nastoji na održi mir, što ih je, kaže, zamolio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali da neće odustati od suprotstavljanja jednostranim potezima Prištine.

“Ja se nalazim u Rudaru, gde je veliki broj vozila blokirao magistralni put. Dosta je naroda, koji je odlučan da se suprotstavi jednostranim potezima Prištine”, rekao je Rakić večeras oko 23 sata za TV Pink.

Kaže da je srpski narod uplašen, ali veoma odlučan da izdrži do kraja i da se neće povući.

Dodao je da se očekuje da tu stigne i komandant KFOR-a.

“U stalnoj sam vezi i sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, on nas je zamolio da ovde održimo mir, da sve protekne mirno, ali je teško u ovoj situaciji bilo šta reći. Situacija je napeta i svakog trenutka može doći do eskalacije. Borimo se da sačuvamo mir, ali borićemo se i da sačuvamo naš narod”, poručio je Rakić.

Na konstataciju da su se čule različite informacije, da su stizale dodatne snage iz Prištine, da je bilo oružanih provokacija na severu, da ima provređenih i ranjenih u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, Rakić je odgovorio da se od njih svašta može očekivati, ali da, budući da je na terenu, nema potpune podatke, i da takve informacije ne može potvrdi.

“U komunikaciji sam sa Vučićem, on je molio da sve bude mirno,a ja i ovim putem šaljem poruku, ne znam da li ćemo moći da izdržimo vše ove pritiske, ali ćemo ostati ovde i bićemo ovde uz svoj narod i branićemo ga”, rekao je Rakić.

Na pitanje šta mu je rekao komandant KFOR-a (Ferenc Kajari), Rakić je rekao da nije razgovarao direktno sa njim, ali da očekuje njegov dolazak.

Podsetio je da je po Rezoluciji SB UN 1244 upravo KFOR jedina oružana sila na KiM.

“Kada se budem video sa njim, mogu da dam više informacija. Tražićemo da zaštiti mir, da zaštiti Rezoluciju 1244 i naš narod”, poručio je Rakić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: