Podeli vest

Nastavljena je interna istraga unutar Bi-Bi-Sija nakon što policija nije pronašla dokaze o kriminalnom ponašanju voditelja britanskog javnog servisa Hjua Edvardsa, na osnovu navoda da je plaćao mladoj osobi da mu šalje ekplicitne slike.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

bbc s
shutterstock

Interna istraga korporacije u cilju utvrđivanja činjenica je pauzirana na zahtev policije dok je sprovodila sopstvenu istragu, a generalni direktor Tim Dejvi je rekao da je zatražio odvojenu reviziju da li su protokoli i procedure za žalbe Bi-Bi-Sija adekvatni, nakon što je otkriveno da je korporacija kontaktirala porodicu koja je iznela navode o Edvardsu samo dva puta, uprkos tome što ih je smatrala “veoma ozbiljnim”.

Specijalna služba za borbu protiv kriminala utvrdila je da ne postoje informacije koje bi ukazivale da je počinjeno krivično delo.

Edvardsova supruga Viki Flind saopštila je da se on trenutno nalazi u bolnici gde će ostati u doglednoj budućnosti, kao i da će se oglasiti povodom optužbi na njegov račun kada bude bio u dovoljno dobrom stanju da to učini.

Pojedini članova osoblja Bi-Bi-Sija takođe su izneli tvrdnje o neprikladnim porukama Edvardsa.

Prema prvim optužbama, koje je tabloid San objavio na svom sajtu u petak uveče, voditelj je plaćao mladoj osobi da mu šalje eksplicitne fotografije, što je počelo kada je ta osoba imala 17 godina. Prošlog vikenda, britanski javni servis je suspendovao voditelja, a kasnije je na njegov račun izneto još nekoliko optužbi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!