Magnetna rezonanca, prva u Jablaničkom okrugu, počela je danas da radi u bolnici u Leskovcu, a direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić je tom prilikom istakla da je magnetna rezonanca u Leskovcu značajna za ceo jug Srbije jer će se, po njenoj oceni, rasteretiti liste čekanja u Kliničkom centru u Nišu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ RFZO

Dodala je i da pacijenti iz Leskovca više neće morati da odlaze u Niš, kao i da će se ovde pregledati i pacijenti iz Vranja dok, prema njenim rečima, bolnica u Vranju ne dobije ovakav aparat u prvoj polovini sledeće godine.

“Ovo je najsavremeniji model magneta, namenjen je za pregled svih organa, uključujući i dojku, što je značajno zbog najsavremenijeg mamografa koji je bolnica dobila i koji već radi. Ovim će od januara nivo dijagnostičkih pregleda dojke u Leskovcu biti kao na onkološkim institutima”, rekla je Radojević Škodrić, saopšteno je iz RFZO.

Dodala je da je prednost ovog magneta i to što za isto vreme može da se pregleda više pacijenata nego na nekim drugim vrstama magneta.

Najavila je da će se od januara pregledi na magnetnoj rezonanci obavljati u dve smene da se ne bi formirale liste čekanja i da bi pacijenti što pre obavili pregled.

“Osim magneta i mamografa koje je bolnica već dobila, do kraja godine stiže i angio sala, koju je obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tako da zajedno sa svim ovim aparatima, bolnica u Leskovcu ima mogućnost sprovođenja najsavremenijih dijagnostičkih i terapijskih procedura”, istakla je direktorka RFZO.

Početku rada magnetne rezonance je pored direktorke RFZO prisustvovao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: