Podeli vest

Država je obezbedila sve ključne lekove prateći preporuke struke, izjavila je direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

lekovi
Foto: Pixabay

Obezbeđeni su svi ključni lekovi za kovid koji se primenjuju za sve grupe pacijenata i sve faze bolesti, od lakih do najtežih formi koje zahtevaju hospitalizaciju i apsolutno smo spremni za jesen, izjavila je danas direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić.

“Država je obezbedila sve ključne lekove prateći preporuke struke. Među prvima u Evropi i svetu smo uspeli da nabavimo neutrališuća monoklonska antitela i antivirusne lekove. Ono sto je najvažnije lekove imamo u dovoljnim količinama za sve pacijente i nikada nismo došli u situaciju da nemamo lek za pacijenta kojem je potreban kao što se dešava u drugim državama”, navela je Škodrić u saopštenju.

Kako je istakla, pored specifičnih lekova za kovid, ima dovoljno i drugih lekova koji su značajni za lečenje kovid pacijenata, kao što su antibiotici, anestetici, infuzioni rastvori, antikoagulansi i drugi.

“Preporuke struke se kontinuirano prate, kao i razvoj novih inovativnih lekova, kako bismo obezbedili terapiju koja se pokazala efikasnom za terapiju kovida, a imajući u vidu stalnu mutaciju virusa”, zaključila je direktorka RFZO-a.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: