Podeli vest

Predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić i poslanici Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik i Matjaž Nemec, izrazili su spremnost za nastavak saradnje u oblasti podrške procesu parlamentarnog dijaloga.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

orlić
FOTO TANJUG/ KABINET PREDSEDNIKA NARODNE SKUPŠTINE SRBIJE

U okviru saradnje između Narodne skupštine Republike Srbije i Evropskog parlamenta, predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić i poslanici Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik i Matjaž Nemec, izrazili su spremnost za nastavak saradnje u oblasti podrške procesu parlamentarnog dijaloga, jačanja kapaciteta i uloge parlamenta u procesu evropskih integracija, uz zajedničko posredovanje, navodi se u saopštenju Skupštine Srbije.

Tokom današnjeg sastanka u Domu Narodne Skupštine, istakli su važnost razmene iskustava i dobrih praksi između srpskih i evropskih parlamentaraca u predstojećem periodu.

Poslanici EP su istakli da je cilj posete Beogradu razgovor sa rukovodstvom parlamenta i predstavnicima poslaničkih grupa o podršci dijalogu unutar skupštine.

Tokom sastanka, kako se navodi, razmotreno je i na koji način angažovanje Evropskog parlamenta može doprineti jačanju uloge parlamenta i promovisati evropsku kulturu dijaloga i ostvarivanja konsenzusa.

“U tom smislu, učešće poslaničkih grupa je dobrodošlo. Poverenje građana u parlament je od suštinskog značaja za rešavanje izazova u svakom demokratskom društvu“, poručili su poslanici EP.

Predsednik parlamenta je ukazao da je saradnja sa Evropskim parlamentom važan element evropskih integracija Srbije. Narodna skupština, kako je rekao, pozdravlja angažovanje EP u razmeni iskustava i dobrih praksi, pružanjem podrške parlamentarnom dijalogu i ostvarivanju konsenzusa, koji bi mogli još više da ojačaju parlament u njegovom radu.

“Tokom prethodnih godina obezbedili smo najbolje izborne uslove i osnažili pluralizam u Narodnoj skupštini, kao mestu rešenom da razvija otvoren i inkluzivan dijalog“, izjavio je dr Orlić nakon sastanka sa poslanicima EP.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: