Podeli vest

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su na današnjoj sednici set pravosudnih zakona, kojim je, između ostalog, predviđeno da izbor sudija i tužilaca bude izmešten iz parlamenta u Visoki savet sudstva i Visoki savet tužilaca.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

skupština
TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ/

Poslanici danas glasaju i o izmenama Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, izmenama Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa i akata, izmenama Zakona o organizaciji nadležnosti državnih organa u postupku za ratne zločine.

Poslanici glasaju o izmenama Zakona o Ustavnom sudu, izmenama Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Srbije, izmenama Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije. Pored toga, poslanici će se izjašnjavati i o davanju garancije države za kredite Javnog preduzeća Srbijagas i regulisanju obaveza Srbije prema MMF-u. Glasa se i o više međunarodnih sporazuma, kao i o izboru stalnog sastava Republičke izborne komisije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: