Potpredsednik SL Igor Simić rekao je da ako ne prestane represija Kurtijevog režima, srpski narod to više neće trpeti, niti prihvatiti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SRPSKA LISTA
Foto: Srpska lista logo

U slučaju da se ne pusti sinoć uhapšeni Milovan Božović i ne prestane represija Kurtijevog režima, srpski narod to više neće trpeti, niti prihvatiti, rekao je potpredsednik Srpske liste Igor Simić, na konferenciji za medije Srpske liste (SL) u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Posle sastanaka rukovodstva Srpske liste, na kojima je analizirana situacija posle, kako je rekao Simić, otmice Milovana Božovića, Srbina iz opštine Zubin Potok, kome se na teret stavljaju krivična dela za šta Priština nije pružila nijedan valjani dokaz, što je prema Simićevim rečima pravilo kada se hapse Srbi od strane režima Aljbina Kurtija.

To je, kako je istakao Simić, kap koja je prelila čašu, navodeći primere da se ljudi maltretiraju svakog dana.

„Mi smo sinoć izdali saopštenje da je stav srpskog naroda, više nego jasan. U slučaju da se gospodin Božović ne pusti, ukoliko ne prestane pritisak i represija koje režim Aljbina Kurtija sprovodi nad Srbima na Kosovu i Metohiji, srpski narod će se podići i jasno ukazati na neprihvatljivost ove situacije ili da budem još direktniji: Ovo će biti ustanak srpskog naroda protiv terora i režima Aljbina Kurtija, a sa ciljem zaštite osnovna ljudska prava koja tražimo i za Srbe, ali i za sve ostale narode koji žive na ovim prostorima”, istakao je Simić.

On je dodao da je „očigledno da režim Aljbina Kurtija i nažalost neki međunarodni predstavnici misle da su Srbi naviknuti na to da svako može da bude optužen, pa čak i osuđen bez ikakvih dokaza“.

On je naglasio da se svako hapšenje Srba sprovodi uz brutalnu primenu sile, a da odmah posle hapšenja ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja već presuđuje, što dodatno stvara tenzije među srpskim narodom.

„U prethodnom periodu smo imali 32 etnički motivisana napada na prostoru Kosova i Metohije, u kojima su po pravilu žrtve bili Srbi i njihova imovina. U poslednjih desetak dana smo na teritoriji opštine Gračanica imali nekoliko pljački i po pravilu za sve to niko nije niti osumnjičen, niti uhapšen, tako da se stvara jedan ambijent u kojem napad na Srbe i na njihovu imovinu prolazi nekažnjeno i to motiviše nekog drugog da ponovo napadne, svestan da neće odgovarati za svoja zlodela“, istakao je potpredsednik Srpske liste.

Simić je podsetio i da su pripadnici Specijalne policije Kosova nezakonito i protiv takozvanog Ustava Kosova prisutni na severu, jer sastav policije mora da odražava etnički sastav teritorije na kojoj se nalaze.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ