Podeli vest

Srpska lista ocenila je danas da hapšenje Zlatka Arsića bez predočenih ikakvih dokaza koji govore o njegovoj krivici u očima srpskog naroda, njegove porodice i troje dece izgleda kao jasan pritisak i zastrašivanje

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SRPSKA LISTA
Foto: Srpska lista logo

Srpska lista ocenila je danas da hapšenje Zlatka Arsića, iz sela Ajnovce kod Kosovske Kamenice, bez predočenih ikakvih dokaza koji govore o njegovoj krivici u očima srpskog naroda, njegove porodice i troje dece izgleda kao jasan pritisak i zastrašivanje koje sprovode kosovske institucije i režim Aljbina Kurtija sa ciljem proterivanja srpskog naroda.

“Likovanje safari ministra Dželala Svečlje koji govori o zadovoljenju pravde i krivici gospodina Arsića pre bilo kakve odluke suda zabrinjava sve Srbe i svakog ko želi da veruje u pravo i pravdu čiji je osnovni postulat da niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno, a što nažalost ne važi za Srbe na Kosovu i Metohiji”, ocenila je Srpska lista u saopstenju.

Srpska lista poziva kosovske institucije da pokrenu postupak i pozovu na odgovornost Dželala Svečlju i svakog drugog ko nevinog čoveka proglašava unapred krivim etiketirajući njega i njegovu porodicu, ali i čitav srpski narod.

“Pozivamo predstavnike Kvinte, Kancelariju Evropske unije, Euleks, UNMIK, OEBS, i sve ostale da hitno formiraju pravni tim koji će pratiti slučajeve koji se protiv Srba vode pred kosovskim sudovima jer izražavamo ozbiljnu sumnju da se Srbi optužuju bez ikakvih dokaza, pa čak i osuđuju i da se lažne optužnice koriste za progon preostalih Srba, posebno južno od Ibra”, ukazuje se u saopštenju.

Kancelariza za KiM: Hapšenje Arsića novi vid pritiska i maltretiranja Srba

Hapšenje Zlatka Arsića, oca troje dece iz sela Ajnovce u Kosovskoj Kamenici novi je vid pritiska i maltretiranja kojem su izloženi Srbi na Kosovu i Metohiji, posebno južno od Ibra kojima Priština presuđuje u javnosti i pre završetka samog sudskog procesa, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija je Arsiću odmah obezbedila besplatnu pravnu pomoć, a predsednica privremenog organa Kosovske Kamenice Tanja Aksić jutros je obišla porodicu uhapšenog i ponudila im svu pomoć i podršku.

Arsić je pripadnik Kosovske policije i postavlja se logično pitanje kako je prošao sve neophodne provere i testove za rad u ovom organu, a sada je naprasno optužen za navodni ratni zločin? To otvara opravdanu sumnju da su motivi Arsićevog hapšenja posve drugačije prirode, a tome u prilog ide i sinoćnje saopštenje Dželjalja Svečlje koji je Arsića proglasio krivim i pre suđenja i odluke suda, navedeno je u saopštenju.

To, kako je saopšteno, jasno govori da za Srbe na KiM nema ni prava ni pravde, da im se presude po političkom i etničkom ključu izriču u javnosti, čime se krši pretpostavka nevinosti i uskraćuje pravo na pravično suđenje. O svemu ovome Kancelarija će obavestiti i međunarodne institucije koje deluju na prostoru KiM, navedeno je u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: