Podeli vest

Slikarske radionice povodom obeležavanja Međunarodnog dana mladih održane su danas u Sremskim Karlovcima u okviru programa Ujedinjenih nacija i UN Women.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ Dragan Vukelic

Kako je za Tanjug istakla predstavnica Savetodavne grupe UN Nina Glišić, projekat Ujedinjenih nacija pod nazivom “Program vršnjačkog mentorstva promocije ljudskih prava, rodne ravnopravnosti i unapređenja učešća mladih u Srbiji” ima za cilj da podigne glas mladih i stavi njihove prioritetne teme u fokus.

“Imaćemo aktivnosti u četiri grada. Slikarska kolonija u Sremskim Karlovcima ima za cilj da predstavi mišljenje, odnosno glas mladih koji će prikazati kroz svoje umetničke radove. Želimo da uključimo mlade u teme koje su značajne za lokalne zajednice i da te teme budu vidljivije u društvu”, kazala je Glišić.

Dodala je i da su u našoj zemlji mladi manje vidljivi u društvu i da je taj trend u padu.

“Mladi su sve više aktivni i uključuju se u različite projekte kada god imaju priliku, kao što je ovaj na kom radimo. Važno je da ne zanemarimo lokalne zajednice i da i tu mladi imaju svoj prostor i način na koji mogu da iskažu svoje ideje”, rekla je Glišić.

Prema poslednjem popisu objavljenom ove godine, u Srbiji živi 1.047.543 mladih starosti od 15 do 29 godina i oni čine 15,8 odsto stanovništva Srbije. Radionica u Sremskim Karlovcima realizovana je u okviru programa podržanog od strane Vlade Italije u saradnji sa agencijama Ujedinjenih nacija UNFPA i UN Women.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: