Tanja Fajon objavila je da je Slovenija imenovala Anžeja Frangeša za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

fajon
FOTO TANJUG/ FOTO STA/ TAMINO PETELINSEK

Slovenačka ministarka spoljnih poslova Tanja Fajon objavila je danas da je ta zemlja imenovala Anžeja Frangeša za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan, kao i da je o tome obavestila specijalnog američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara.

“Obavestila sam zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijela Eskobara o imenovanju našeg izaslanika za region Zapadnog Balkana. Radujem se saradnji sa vama”, napisala je Fajon, a objavilo na Tviteru slovenačko Ministarstvo spoljnih poslova.

U zvaničnoj biografiji objavljenoj na sajtu slovenačke vlade, navodi se da je Frangeš angažovan u Ministarstvu spoljnih poslova Slovenije od 2003. godine.

Potom je od 2005. do 2009. godine radio je u ambasadi Slovenije u Beogradu gde je bio zadužen za bilateralnu saradnju Slovenije i Srbije i pomno je pratio pitanje Kosova.

Zatim je 2011. godine upućen u misiju Euleks na Kosovu. Naredne tri godine, obavljao je funkciju regionalnog oficira za vezu između Beograda i Prištine, a između 2014. i 2016. bio je u sastavu Delegacije EU u Beogradu, fokusiran na dijalog Beograda i Prištine.

Obavljao je i dužnost savetnika u MSP, a od 2018. je ambasador Slovenije u Bugarskoj.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: