Iskazom Hrvatina danas je nastavljeno suđenje kriminaloj grupi čiji se pripadnici potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je iskazom okrivljenog-saradnika Bojana Hrvatina nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadncii se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.

Tokom današnjeg izlaganja Hrvatin je izneo uznemiravajuće detalje o ubistvima i načinu uništavanja tela mučenih i ubijanih muškaraca.

Punomoćnica oštećene žene ubijenog Gorana Veličkovića, advokat Vesna Golubović je sudiji kroz suze rekla da joj Belivuk upućuje “neprijatne i uznemiravajuće poruke”, što je Belivuk nakon pauze negirao.

Hrvatin je nastavio iskaz o ubistvu Gorana Veličkovića, te je kao izvršitelja njegovog ubistva naveo Miljkovića, dodajući da je Veličković nakon što je shvatio da će ga ubiti sam legao na pod nameštajući se za likvidaciju.

Miljković je prema Hrvatinovim rečima preko Veličkovićevog telefona poslao Filipu Koraću fotografiju na kojoj se nalazi telo Veličkovića, a na leđima je bilo napisano “Korać p…”.

Za tu likvidaciju je Hrvatin dobio 10.000 evra, a isto toliko je dobio i za ubistvo Zdravka Radojevića.

Okrivljeni-saradnik je dalje pričao o ubistvu Nikole Mitića, navodeći da su njega pripadnici klana uhatili dok je pratio Belivuka i Miljkovića, zbog cega su ga zaustavili i odveli u kuću u Ritopeku.

Prema Hrvatinovim rečima, Miljković je sa Mitićevog telefona poslao glasovnu poruku Lazaru Vukićeviću, koji je kasnije takođe ubijen u istoj kući, koja je glasila “nekad smo bili dobri, a sad si sa Šarcem i ovim smećem, i tebe ćemo da uhvatimo” na šta je Vukićević odgovorio da je on sam za sebe, da nije sa Šarcem i dodao “jurićemo se”.

Hrvatin, kako je kazao, nije učestvovao u ubistvu Mitića, što je na neki način zamerio pripadnicima i rekao da hoće i on da učestvuje u ubistvima, na šta su mu oni rekli da ne brine i dodali “jednog ometlamo dođe još četvoro”.

Međutim, okrivljeni-saradnik je učestvovao u uklanjanju Mitićevog tela, pa je opisao kako je mrtvog Mitića je zatekao u kući sa glavom u kadi, presečenim vratom i lisicama na rukama, dodajući da je već bio ukočen i crn zbog prebijanja.

Hrvatin je detaljno objasnio kako su isekli Mitićevo telo, na koji način su vadili iznutrice, da miris ne bude previše jak i neprijatan zbog sadržine creva i ostalih organa, te je rekao da je on skinuo obrve i uši dok je Lalić isekao Mitićevu glavu na pola i usitnio kako bi stala u mašinu za mlevenje.

Okrivljeni-saradnik je pričao i o ubistvima u Crnoj Gori, tvrdeći da je video dve fotografije ubijenog Damira Hodžića kao i otetog Mileta Radulovića Kapetana.

Hrvatin je rekao da su Belivuk i Miljković otišli u Crnu Goru gde su ubili Hodzzića i Spahića, a sa telefona otetog Kapetana su, slikom navodno otetog Belivuka, namamili Lazara Vukićevića u kuću u Ritopeku.

Prvobitni plan grupe je, kako je rekao Hrvatin, bio da se otme i Aleksandar Šarac, ali je on bio nepoverljiv i nije hteo da se sastane sa pripadnicima ovog klana.

Marko Budimir je Hrvatinu, prema njegovim tvrdnjama ispričao da je Vukićevcih po dolasku u kuću izvadio pištolj i pucao na Miloša Budimira, koji je krenuo na njega i tokom rvanja povredio prst.

Tada su pripadncii klana prebili Vukićevciha ispred garaže, kako je rekao Hrvatin i dodao da je nakon toga Vukićević bio polumrtav, zbog čega nisu uspeli da ga ispituju, što je bio prvobitni plan. Govoreći o ubistvu Zdravka Radojevića, Hrvatin je rekao da su njega ubili jer je pretio da će nauditi porodici svog kuma Marka Budimira.

Nakon njegove otmice uveli su ga u skrivenu prostoriju u Ritopeku i tada je Belivuk pitao “braćo ko će da ga reši” , na šta je Marko Budimir rekao “neću ja, kum mi je” zbog čega je Belivuk odlučio da uzme sekiru i jednim preciznim udarcem u vrat usmrti Radojevića.

Takođe, Hrvatin je što se tiče Radojevićevih automobila, znao da su jedan beli “mercedes GLE” prodat na KiM. Pričajući o ubistvu Milana Ljepoje, Hrvatin je rekao da su članovi grupe koji su ga oteli, rekli da je on bio najjači od svih do sada, dodajući da su ga na kraju udavili Belivuk i on kablom, nakon čega su ga kao i svaku prethodnu žrtvu isekli, samleli u masini i prosuli u Dunav.

O ubistvu Aleksandra Gligorijevića Hrvatin je rekao da je video slike njegovog iskasapljenog tela, na kojem je pisalo “izdaja” i “Trajko”, inače nadimak Slavoljuba Trajkovića, o kojem je Hrvatin priccao juče, navodeći da su se sukobili u zatvoru.

Trajković je uhapšen prošle godine u martu zbog sumnje da je pucao na šefa obezbeđenja noćnog kluba “Stefan Braun”. Gligorijevića su prema Hrvatinovim navodima ubili jer je sa Trajkom planirao Belivukovu likvidaciju.

Hrvatin tvrdi da su za trgovinu marihuane “glavni” bili Miloš i Marko Budimir, dok su se Belivuk i Miljković bavili trgovinom kokaina. Okrvljeni-saradnik će svoje izlaganje nastaviti 13. marta za kad je zakazano sledeće suđneje.

Na kraju suđenja advokati okrivljenih Alekse Dunjića, Milovana Tadića, Alekse Stošića, Aleksandara Vučeljića, Nemanje Lakićevića su tražili da im se ukine pritvor ili zameni nekom blazzom merom, što je sudija odbila.

Hrvatin se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 15 godina priča o zločinima koje su pripadnici ove grupe počinili.

Pored Hrvatina, Srđan Lalić se nagodio sa tužilaštvom na 18 godina dok će Nikola Spasojević po završetku suđenja biti osuđen na kaznu zatvora od 14 godina.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: